dagboek > overzicht
Dagboek júny 2007Bekiek hele maand 
 
6 júny om 18:26
  Urban: de Uitkrant met pit!

Urban is de naam fan de nije útkrant dy’t binnenkňrt ( 13 júny ! ) in Fryslaan ferskine sal.
Andries Veldman het gisteravend un interview met mij had foar dy nije krante. Oans gesprek ging, úteraard sú ik hast sęge, over Sneek en dan met name over ut kulturele en útgaansleven in oans stad. Later op de avend mailde Andries mij ok nňch un persbericht over ut nije medium. Dit staat o.a. in ut persbericht:

“ De krant schenkt ruime aandacht aan bijzondere evenementen en geeft daarnaast uitgaanstips. De krant vult een niche in de markt. Urban geeft ruim baan aan instellingen met lef. Wij bedienen hun publiek met uitgaanstips die bij hen passen. Het wordt een bijzondere uitkrant.De krant wordt door drie partijen gemaakt: dak-en thuislozen van het project SKREP en SMO Fryslân in Leeuwarden, de makers van het Stadsblad Liwwadders en de website www.liwwadders.nl en door SP Events. Zij staan garant voor een bijzondere krant qua inhoud, vorm en verspreiding. Zo wordt de krant op een actieve manier door dak- en thuislozen in de grote Friese steden gratis verspreid en is bovendien verkrijgbaar bij 200 losse distributiepunten in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten. De krant wordt fors onder de aandacht gebracht door onze partner Waterstad FM.
De uitkrant Urban komt een keer per maand uit en geeft een verrassend beeld van het culturele leven in Friesland. Het wordt gegarandeerd een spraakmakend blad. Ons advies is dan ook: blijf niet aan de kant staan maar steun dit initiatief.”

Ut liekt mij un moai inisjatyf en ik bin dan ok héél benijd naar de útwerking!

Uteraard ok over oans stadsbestuur praten...Posityf!!