dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2008Bekiek hele maand 
 
1 jannewary om 16:13
  Derwent Christmas en su


En su

Moai, dęr waren jim ok al wear? Doët mij goëd! Welkom in ut nije jaar. Is fanself helemaal nyt un soad anders as gister nou. Nee, ik hew gyn nieuwjaarsdúk nommen, mut der nyt an denke. Wel un fraaie reklame fan Unox rookwurst trouwens, dy mokkel in har string en dy kearel in syn swembroekje. Ik hew krekt mar eventsjes un fikse kuier maakt, wel su gesond folgens mij.


Derwent Christmas

Op su'n earste dach fan un gloëdnieuw jaar nňch nyt sufeul te melden. De stadsdichter fan Liwwarden mailde mij dat ut nňch achttien dagen dure sal en dan komt syn nije roman út. Dy debútroman fan Derwent Christmas het as titel ' Twee tranen '. Hier ik bin de minste nyt, ik maak gewoan reklame foar Derwent. Want earlek is earlek dit weblog begon ik oait as literęr dachboek. En dat is ut al lang nyt mear. Mar niks su feranderlek as un mins. Nou hier de info over Derwent syn debútroman:

" Twee tranen is een in razende vaart verteld verhaal over macht en onmacht, over de discrepantie tussen wie je denkt te zijn en wie je werkelijk bent, maar vooral ook een roman over de duisternis die in ons allen huist.

Wanneer Didier Dominique, eigenaar van een succesvol reclamebureau, tot het besef komt dat zijn rijkdom hem alles heeft gegeven wat hij zich kan wensen, besluit hij dat het tijd wordt het roer om te gooien: hij gaat lesgeven aan een hogeschool. In de collegezaal komt hij in contact met Marian, een studente die een onheilspellende aantrekkingskracht op hem heeft. Hoewel hij in het zakenleven alles en iedereen naar zijn hand weet te zetten, kan Didier maar geen greep krijgen op de studente; met noodlottige gevolgen.

Vanuit zijn cel op death row vertelt Didier - een week voor de executie - over de verhouding die hem alles ontnam wat hij ooit bezat en maakt hij duidelijk hoe een man als hij kan overleven in een wereld waar andere wetten gelden.

De roman wordt gepresenteerd in Blokhuisport, een voormalig Huis van Bewaring. Vanaf 18 januari is de roman te verkrijgen en te bestellen bij iedere boekhandel."