dagboek > overzicht
Dagboek maart 2008Bekiek hele maand 
 
11 maart om 16:11
 
Truus? Oh...Truus!

Jaja, nou konnen der nňch feul mear lezers fan dit dachboek Truus Dekker inenen allemaal. Moai nyt dus, Arnold Brouwer was in dizze de enege dy't ut wist!

Piter? Wilkens!

Pieter Wilkens timmerde froeger altyd húzen, teugewoardech timmert hij aardech an de wech. Op 21 maart komt der un spesjaal konsert fan Piter Wilkens. Un konsert na anleiding fan ut ferskinen fan un stripalbum fan de populęre Friese troubadour. Twintech fan Piter syn moaiste ferskes binne deur tekenaar Charles van den Broek út Maarssen (Utrecht) as strip fňrmgeven. Bij ut boek sit ok un CD.

Ut avendfullend solo optreden fynt dus op 21 maart plak en wel in de Friesland Bank zaal in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Ut begint om 20.30 uur
Kaarten ŕ 16,50 fe ferkrijen bij De Harmonie.
Ut earste eksemplaar sal op dizze avend útreikt wurde an skeidend kommissaris fan de koaningin Ed Nijpels.

Guust en Piter Wilkens

Kuifje en Piter Wilkens


Harm Rozenberg

Fanmiddach het in Sneek ok un aardege bijéénkomst weest. Lees dit persbericht mar us:

" Er komt een nieuwe toe­ristische brochure”Historisch en cultureel Sneek”. Het eerste exem­plaar van het boekwerkje wordt morgen in het Fries Scheepvaart Museum aan het Kleinzand in Sneek overhandigd aan burgemees­ter Arno Brok.
Het idee voor het maken van deze brochure kwam van Harm Rozenberg, vrijwilliger bij het Fries Scheepvaart Museum en actief als stadsgids in Sneek.
Sneek heeft de cultuurhistorisch geďnteresseerde toerist veel te bieden, maar de instellingen en bedrijven die op dit gebied actief zijn, presenteren hun activiteiten op verschillende wijze en niet in een samenhangend geheel, vond hij. Rozenberg liet het niet bij die mening, maar ging actief aan de slag om dat te veranderen. Met de nieuwe brochure kan de toe­rist precies zien wat er aan cultuur­historie in Sneek is te zien en te beleven. In de brochure ruim aan­dacht voor: het Fries Scheepvaart Museum, Nationaal Modelspoormuseum, Sint Martinuskerk, Martinikerk, Bibiliotheek Sneek (Ver. Historisch Sneek en Historisch Informatiepunt), de slijterij en destilleerderij Weduwe Joustra, Drab-belkoekenbakkerij van de familie Haga en de Stadswandelingen geor­ganiseerd door De Poort."

Harm fan harte met dizze públikasy. Minsen as Harm Rozenberg mut de stad súnech op weze, ferrekte súnech!!

Harm & Ika Rozenberg: Snekers dy't fan hun stad houwe!