dagboek > overzicht
Dagboek maart 2008Bekiek hele maand 
 
25 maart om 18:18
  Utnoadigingen


Albertina Soepboer

( foto: argyf Frysk en Frij )

De útnoadingskaarten foar ferskillende kulturele feestjes, openingen en andere bijéénkomsten wurde hieltyd moaier. Foarege week kreech ik un opfallende útnoadeging fan Albertina Soepboer. ‘ Varen in een gedicht ’ staat der bovenan de kartňnnen útnoadegingskaart. “ Op zaterdag 12 april zal de poëzieboot Marmantra haar tewaterlating beleven. Marmantra is een kunstwerk ontworpen door vormgever Gert Jan Slagter en dichter Albertina Soepboer voor het project Woordenstroom. Dit project bestaat uit twaalf kunstwerken langs de vaarweg Delfzijl-Lemmer in opdracht van de provincies Fryslân en Groningen. Marmantra zal haar maidentrip maken bij RCN de Potten in Sneek/Offingawier bij het Sneekermeer. U bent daarbij van harte uitgenodigd.” Naast de útnoadigingskaart is der ok nňch un foto-A4tje met dęrop un plankje en letters ( Friese woarden út un fers ? ) en un ferstild stukje (Sneeker- ) meer. Ut programma fermeldt dat burgemeester Arno Brok en kultuurgedeputearde Jannewietske de Vries wat sęge salle en ferder dat Gert Jan Slagter wat fertelt over hoe’t Marmantra ontstaan is. Naast Albertina Soepboer sal ok dichter Sytse Jansma foarleze út eigen werk en werk fan Jack Kerouac. En úteraard ‘ een hapje en een drankje ’.


Gerrit Terpstra

( foto fan de site http://www.ceramicart.nl/home.php )

Ok un prňnkje fan un útnoadigingskaart fan beeldend keunstner Gerrit Terpstra. ‘ Myn Hiem een installatie van Gerrit Terpstra ’ staat bovenan dizze útnoadiging. “ Myn Hiem is een verslag van de verwondering over de ruimte waar het bestaan van de kunstenaar Gerrit Terpstra zich voor een belangrijk deel afspeelt. Hij verbaast zich over de grenzen die enerzijds bescherming en anderzijds gevangenschap betekenen. In zijn beeldend werk doet Gerrit onderzoek naar wat wij leven, of beter gezegd bewustzijn noemen. Als een kind onderzoekt hij de wereld en doet daar verslag van. Er ontstaat een mengeling van diverse disciplines die voorkomt uit een soort laboratoriumsituatie. Zelfs dierproeven worden hierbij niet geschuwd. De installatie Myn Hiem laat verwijzingen zien naar de wetenschap, maar ook puur beeldende en esthetische motieven spelen een rol in deze inspirerende tentoonstelling. De tentoonstelling duurt van 29 maart t/m 27 april. U wordt van harte uitgenodigd de opening van de tentoonstelling bij te wonen op zaterdag 29 maart om 15.00 uur.” Dy útstalling is in Keunstrúmte Hiemstra, Oldeberkoop. Open op frijdach, saterdach en sundach fan 13.00 tňt 17.00 uur en op ouspraak.

Rolling Home

De mannen fan Shanty- en folkgroep Rolling Home doën un útnoadiging fia de mail, wel met un fraaie foto:

“ Zondagmiddagconcert Rolling Home in Gertrudiskerk LYTSEWIERRUM

Lytsewierrum – Op zondag 30 maart geeft het Folk en Shantykoor Rolling Home uit Sneek weer een concert in het sfeervolle kerk van Lytsewierrum bekend om zijn uitstekende gastvrijheid en akoestiek.
De mannen van het koor Rolling Home zingen de laatste tijd geregeld op verschillende locaties in de provincie zoals in theaters, festivals en natuurlijk wat heel bijzonder is om in de Gertrudiskerk van Lytsewierrum te zingen.
De kerk gelegen midden in het friese landschap met uniek uitstraling is gebouw 1557 het vierde vorig jaar zijn 450 jarig bestaan waar door media ook ruim aandacht is besteed.
Rolling Home zullen proberen na alle tegenslag van afgelopen maanden die ze hebben moeten verwerken, de toeschouwers en luisteraars weer een fijne middag te bezorgen. In de pauze van het concert delen de leden van het koor koffie met koek uit.
Programma van deze middag zal bestaan uit nummers van hun cd`s en vele oude en nieuwe nummers, luister liedjes en vele meezingers en natuurlijk hun nummer ččn hit het prachtige fries om utens en ze hebben weer twee nieuwe Friese nummers op hun repertoire toegevoegd.
Het concert begint om 15.00 uur, de deuren van de kerk gaan om half drie open, gezien de ervaring van de afgelopen jaren is het verstandig om te reserveren of van te voren kaarten te kopen want vol=vol.
Kaarten a € 10,00 zijn verkrijgbaar via de koster van de kerk 0515-521442 of Rolling Home 0515-413424.”

Nou, sęch nňch us dat ik gyn reklame maak foar de kultuur in Fryslaan?! En ňf ik ok naar al dy openingen toegaan? Op saterdachmiddach bin ik op ut foetbalfeld en sundach hew ik familyferplichtingen. Hearlek om ok us NEE te sęgen. Súden mear minsen doën mutte. Trouwens jim hewwe wel in de gaten dat bovenstaande aktiviteiten deur mij warm en fan harte anbefoalen wurde nou?!!

( foto's Rolling Home )