dagboek > overzicht
Dagboek júny 2008Bekiek hele maand 
 
17 júny om 18:26
  De Baggeraars

( foto Willem Tjerkstra: www.tjerkstra.com )

Deed ik der gister nňch un bitsje geheimsinnich over, dat optreden fan frijdach anstaande, fandaach públiseart de gemeente Sneek ut folgende bericht op har website:

" Symbolische afsluiting waterbodemsanering

De bodem van grachten en vaarten in en rond Sneek is weer schoon! Half april 2007 begon Wetterskip Fryslân samen met de provincie en de gemeente Sneek aan deze klus. De bodem was erg vervuild. In de grachten zat veel meer slib dan verwacht. Er is in totaal ruim honderdduizend m3 baggerslib verwijderd. Dit zijn ongeveer zevenduizend volle vrachtauto’s! De grote schoonmaak wordt symbolisch afgesloten op vrijdag 20 juni 2008 om 13.00 uur.

De afsluiting speelt zich af op een praam, dichtbij de Waterpoort van Sneek. De praam ligt in De Kolk (vlakbij de Waterpoort). Mevrouw A. Rispens (dagelijks bestuurslid Wetterskip Fryslân) en de heer W.J.H. Bargboer (wethouder gemeente Sneek), kinderen van de Zwetteschool en stadsdichter Henk van der Veer zorgen samen voor een bijzondere afsluiting. Daarna is er een korte rondvaart met muziek. "

Wat dy bysondere ouslúting is laat ik dus nňch wel eventsjes in de midden!

Sanglyster in de tún

Kňrtleden sette ik un foto fan un lysternest op dit dachboek. Ut is dus nyt altyd su dat ut bij de buren beter is, want sinds un paar dagen het un sanglyster syn prachtege nest in één fan de konifearen bij oans achterhús. Ut fogeltsje, Bűnte Lyster op syn Boerefrysk, het allemaal kleine plakjes op ut burst, fandęr ok de Friese naam. De sang fan dizze lystersoart is prachtech! De eikes trouwens ok, feul frisser blau. Fanmňrren lagen der dry eikes in de met klei ouwerkte nestkom en fanavend al dry. Ik hou hoe langer hoe mear fan ut foarjaar en de somer.