dagboek > overzicht
Dagboek júly 2008Bekiek hele maand 
 
23 júly om 19:40
  YES!!

Fandaach un fers op papier kregen. Dagen, weken lach ut fers opslagen in één fan dy hersenbakjes fan myn brein. En dan inenen gaat ut dekseltsje der fanou. PATS! Paul van Goor belle, fers foarleze en dy reageart posityf, denkt futdaleks in beelden. Su werke wij al jaren tegare en make moaie dingen. Teminsten dat fine wij en met oans gelukkech mear minsen. Lang leve de Spakenburger & Sneker kreativiteit.

Tussen de bedriëven deur fandaach wear naar ut skútsjesilenferslach fan Klaas Jansma lústerd, un orakel – fenomeen fan de bútenkategoary. Ut is un kwesty fan tiid, mar Douwe Visser en syn mannen wurde geheid opnieuw kampioën! Ok kontakten had met de útgeverij fan ut ‘ Koken in Sneek ’. De produksy sit nou in de ourondende faze. Un endsje ferderop is Ben van der Knaap druk bezech met de ňrganisasy fan Sneker Simmer- aktiviteiten. Lees mar, un persbericht:

“ Optocht en expositie

Op vrijdag 25 juli maakt zich diep in de achterhoek een wel heel bijzondere karavaan aan oude circus- en kermisvoertuigen los. In sukkeldraf zullen zij zich langzaam maar gestaag naar het hoge noorden begeven. De voertuigen zijn gemiddeld al meer dan vijftig jaar oud zijn en vormen een voorbeeld van “levend” cultureel historisch erfgoed. De legendarische verzameling voertuigen is een hommage aan vervlogen tijden. Voor het eerst en enige keer samengebracht in Fryslân en- waar anders dan in Sneek- maar liefst twee dagen als openluchtexpositie te bewonderen. Op zaterdag 26 juli arriveert de karavaan in Sneek, begeleid door een fanfare van steltlopers, paradijsvogel en andere bijzondere figuren. In de vorm van een bonte stoet gaat het in een optocht door de stad. Zorg dat u langs het traject staat! Na de zegetocht door Sneek wordt het (tijdelijk) kampement opgeslagen op het Oud kerkhof (Google kaart). Daar kunt u de objecten en hun eigenaren nader bezichtigen. De trotse eigenaren zijn zeker bereid u te laten delen in hun niet te stuiten enthousiasme en passie en vormen daarbij de best denkbare gids. U kunt dan zelf aan den lijve ervaren hoe het ooit is geweest.”

Foar de rest hou ik mij rustech. Inderdaad stilte foar de Sneekweekstňrm. Langsem begint ut te kriebelen. Un hearlek gefoël

Su is't mar krekt!