dagboek > overzicht
Dagboek júly 2008Bekiek hele maand 
 
29 júly om 21:23
  Sneek swingt!

Sukrekt un rondsje stad maakt en ik begriep wel wat Huub Mous bedoëlt at y seit dat Sneek swingt. Op de Bňlserterwech is op dit moment de generale repetisy ( ' een Italiaantje ' ! ) an de gang foar ut Openluchtspektakel dat dęr mňrrenavend, fanou 22.00 uur, plakfine sal. Hierbij al wat info:

" Een onovertroffen, niet te missen spektakel. Een meeslepende feeërieke theatrale vertelling met als thema water. IJsschotsen breken af, de zeespiegel stijgt en de aarde is geheel bedekt met water. Waterscooters, duikers en jagers vechten voor hun bestaan. Tussen dit geweld dreigt de laatste, vredelievende visser ten onder te gaan. Dan doet hij een ontdekking...

Anske Smit is één fan de feule frijwilligers.

Pi-Leau is groots en visueel straattheater dat het publiek letterlijk in beweging brengt. Acteurs en mobiele objecten bewegen dwars door en met het publiek. Zoals de zee vindt de menigte zijn weg om de obstakels in de ruimte.
Pi-Leau is dit jaar ook op de World Expo in Zaragoza in Spanje te zien en dichter bij huis voor Hare Majesteit ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde Eemshaven.
Deze zomer aldus nog dichter bij huis - gewoon bij u om de hoek- exclusief voor Fryslân en alleen te zien in Sneek.
Eerdere voorstellingen van Close-Act waren te zien op bepalende internationale straattheaterfestivals in o.a. Canada, Brazilië, Taiwan, Colombia en door heel Europa. De voorstellingen combineren theater, stelten, muziek, vuur, dans, staalconstructies en luchtobjecten en gaan altijd uit van het publiek als speelplek.
Een poëtische, sterk visuele en spectaculaire voorstelling in de openlucht.
De fenomenale openingsact wordt opnieuw groots opgezet en is voor een ieder gratis toegankelijk."

Ben van der Knaap kultureel kertiermaker in gesprek met Hesther Melief, oprichtster fan Close-Act.

Kermes gaat los

opbou kermes

Op ut Martiniplein is ut kermesfňlk druk bezech om de saak op te bouwen. Toen ik wat foto's nimme wú, kreech ik un freeslek pissige opmerking fan één fan de eksploitanten. ' Opsodemiteren ik wil niet dat je mijn ( !! ) personeel fotografeert! ' Hoe su nyt? Hest wat te ferbergen ňf su??
Su'k sei ut swingt aardech in Sneek.

En mňrren...

Un aparte ontmoeting met de nije SC Heerenvenspeuler 'Bona' Kalou! Uteraard met un fette link richting Sneek!

SC Heerenveentrener Trond Sollied begriept ut nňch hieltyd nyt: ' Hoe krijgt gij dat voormekaar Sneker?? '