dagboek > overzicht
Dagboek september 2008Bekiek hele maand 
 
11 september om 19:42
 
Guido & Wendy in Sneek

Folgende week donderdachavend is ut sufer, dan fynt de búten-deur-edisy plak fan ut Red Passion Live Concert o.l.f. Guido Dieteren. Fanmiddach was Guido met syn frou Wendy Kokkelkoren in Sneek om de lokasy te besien. Un heel sympatyk stel dat alle tiid nam om de lňftrompet over Fryslaan te steken.

“ Ik ben een geweldige schaatsfan en ben dan ook regelmatig in Friesland geweest tijdens EK en WK’s in Thialf. Wat een prima sfeer hangt daar altijd. Ik heb het eerste exemplaar van onze cd Red Passion ook aan schaatsenrijder Jochem Uytdehaage aangeboden. Hij vond dat helemaal geweldig en ik trouwens ook.”

“ Weet je, het doet mij echt wel wat dat ik hier volgende week bij die prachtige Waterpoort van jullie een concert mag geven. Door de Elfstedentocht is dit voor ons Limburgers ook een beroemde plaats. Een unieke locatie. Ik heb al van veel kanten gehoord dat het eerste Kolkconcert vorig jaar een fantastische happening was. Ik verheug me er dan ook heel erg op.”

Terwyl ut somerjurkje fan Wendy fleurech in de nasomerwyn opwaaide en de boatsjes deur de Kolk foeren flisten de kamera’s. An públisiteit gyn gebrek. En toen was dęr inenen ( nou ja inenen, hij was op ut laaste moment optrommelt om syn kollega fan Kultuur Hans van den Broek te ferfangen ) wethouwer Tom Metz. Ut was kultureel Kertiermaker Ben van der Knaap ok al ter ore kommen dat Guido wat met skaatsen het. Foar Van der Knaap un inkňpperke. Ut nije Teater fan Sneek komt an de Elfstedenroute en wat is der dan ut meast foar de haan lęgend om su’n man as Guido Dieteren un paar orizjinele Friese houtsjes an te biëden. En dat gebeurde om eksakt twintech over twee op de Waterpoart. Wethouwer Metz was su entűsiast dat y in syn kňrte toespraakje teugen Guido o.a. sei “ …en met deze Friese doorlopers kunt U heel Friesland doorvaren!” Un moaie ferspreking, mar ik kon de fergissing fan Metz wel begriepe. Hij had ut útsicht op de Kolk met allemaal farende boatsjes, dat dan denke je nyt futdaleks an un barre Elfstedentňcht op skaatsen.

Guido en Wendy waren mar wat innomen met ut orizjinele kado fan de Sneker bestuurder. Met sierleke letters ston de tekst ' Guido’s Red Passion op 18 september in Sneek '. Roaie lintsjes en hartsjes pimten de deurlopers op.

“ Ik heb nu al ontzettende veel zin in het concert van volgende week. Reken maar dat de vonken er vanaf zullen spatten ”, su liet orkestleider, dirigent, fioalsoalist en komponist Guido Dieteren wete. En Wendy? Sij straalde fan oar tňt oar. Inderdaad ut kyn het un engelachtege útstraling. Miskyn had Ben van der Knaap dęrom wel su'n hemelse blik in de ogen fanmiddach...

Niks gyn kapsoneslui dy Guido & Wendy! Prate ok gewoan Limburgs teugen mekaar.

Wethouwer Tom Metz geeft un paar orizjinele deurlopers kado an Guido & Wendy: Fan harte welkom in Sneek! ( bovenstaande foto's fan Jan Douwe Gorter )

GPTV met Wouter Gerstel toant belangstelling foar Guido & Wendy.