dagboek > overzicht
Dagboek september 2008Bekiek hele maand 
 
15 september om 17:07
 
Der binne ok wel goeie Roomsen...

Sybe Karspel: foto earlek lutten fan de Oeletoeterssite.

Oans moeke saleger sei froeger al dat der ok nňch wel goeie Roomsen waren... Ut betrof dan de RK family's dy't bij oans boadskapten. Fandaach reageare Anske Smit en Sybe Karspel nňch wear eventsjes op de webloggerij over de útspraken fan de nije Roomse bisskop Gerard de Korte. Sybe doët dat op syn eigen dúdeleke nuchtere manier, niks gyn spul om wat de RK kerkelek leider beweart. Laat elk in syn / har waarde, is Sybe syn konklúzy.

Bij sukke Roomse ( P )apen foël ik mij wel thús! Eén ding in ut blogje fan Sybe wú'k hierbij tňch eventsjes rechtsette. Ik bin nyt op ut griffermearde padsje bleven Sybe. Sterker nňch, ik bin deur de dreksloat gaan. Dat gebeurde toen ik mij as dooplid fan de griffermearde kerk overskriëve laten hew naar de herfňrmde gemeente. Later gingen de griffermearden en herfňrmden tegare Samen op Wech. De reden dy'tstou hierfoar angeefst kon inderdaad wel us un ekonoamise weze en feul minder in oekumenise! Salle we der binnekňrt mar us un trapistbierke opnimme Sybe?! Proaste we ok met Anske!

Kolkkňnsert

Ondertussen binne de foarbereidingen foar ut groate Kolkkňnsert fan donderdach a.s. druk bezech. Fanmňrren kreech ik onderstaand persbericht in de mailboks:

" Sneek, 15 september 2008

Gigantisch waterpodium in aanbouw in de Kolk in Sneek
Om 06:00 uur vanochtend is met bijna militaire precisie begonnen met de bouw van een gigantisch waterpodium in de Kolk in Sneek.

Op dat moment is gestart met het te water laten van maar liefst 72 pontons. Deze pontons vormen de basis voor een ruim 500 m2 ‘fundament’ waar het immense podium op zal rusten. Het tijdelijke bouwwerk, dat zal drijven op het water van de Kolk, is bedoeld voor het Sneker Simmer kolkconcert op donderdag 18 september a.s.

Dit grootste buitenpodium in Fryslân ooit gebouwd heeft een speelvlak van een kleine 300m2, een hoogte van 17 meter en is groter dan het oude stadhuis van Sneek. Meer dan twintig man zijn in totaal vier dagen bezig het volledig transparante podium te bouwen en in te richten met licht en geluid. Op woensdagavond zal het gevaarte naar zijn uiteindelijke positie vlak naast de eeuwenoude Waterpoort worden gesleept.

De bühne zal tijdens het optreden speelplek zijn van het 40-koppige ‘Guido’s Orchestra’, dat in het kader van het Sneker Simmer Kolkconcert op donderdagavond 18 september a.s. haar ‘Red Passion Live in Concert’-show brengt. Dit orkest, dat vorige week haar ‘Symphonica in Rosso’- tour met Lionell Ritchie heeft afgerond, zal een mengeling van pop en klassieke muziek ten gehore brengen.

In 2007 waren er tijdens de eerste editie van het Sneker Simmer Kolkconcert- toen met het NNO met het repertoire van Pink Floyd- circa 5000 toeschouwers aanwezig, op wal en schip. De organisatie van Sneker Simmer hoopt dit jaar op nog meer bezoekers met kleine bootjes. Vanaf het water is dit theatrale concert op een bijzondere wijze van heel dichtbij bij te wonen. Het gratis toegankelijke concert dat donderdag a.s om 20.00 uur plaatsvindt belooft één van de hoogtepunten van het Sneker Simmer-programma van 2008 te worden. Kleine boten zijn welkom vanaf 18.30 uur en de dresscode is…rood!"

Ik hew fanmiddach út skoal al bij de Kolk weest om te sien hoe hard der werkt is. Ut resultaat is al dúdelek te sien. Ut gaat donderdachavend helemaal goëd kommen. De wearsfoarúsichten binne ok knap. Ik hew der freeslek feul sin an!