dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2008Bekiek hele maand 
 
7 ňktober om 17:00
 
Defibrilator

Nňch hieltyd krij ik un soad reaksy’s op myn logje over de anskaf fan un defibrilator, un AED. Ferskillende fragen su as is der un infentarisasy fan fan AED-apparaten bij de ferskillende ferenigingen, is der un subsidyregeling, dat soarte fan fragen. PvdA-gemeenteraadslid Johan Feenstra, hij was saterdach ok op ut Skuttersfeld anwezech, mailde mij o.a. ut folgende:

“ Wij ( Pvda, hvdv ) zijn voornemens om bij de behandeling van de gemeentebegroting in oktober (dan worden er gelden vrij gemaakt voor nieuwe dingen) te komen met een motie / amendement over de inzet van AED's in het "publieke domein". Ook het voorhanden hebben van dit soort apparaten in buurt- en clubhuis instellingen valt m.i. voor te pleiten.
Het is wel zo dat nog de nodige zaken uitgezocht moeten worden (zoals opleiding, onderhoud en welke plekken e.d). De aanschafkosten van een dergelijk apparaat (ongeveer 2500 euros) hoeven m.i. geen beletsel te zijn. Wij willen de inzet van AED's dus samen met andere partijen en het college serieus en slagvaardig oppakken en komen deze maand met een vervolg.”

Un goeie saak dat de polityk hier adekwaat op reageart. Un ander weblochlezer stuurde mij un berichtje dat in Maasslús de Seniorenpartij de anskaf fan AED-apparaten anhangech maakt.

Wat ik nyt begriep, en dat is helemaal nyt na anleiding fan de gebeurtenissen fan oulopen saterdach, dat minsen dy’t op EHBO-herhalingskursus gaan self foar de kosten opdraaie. Myn dochter ( studente ) dy’t elk jaar op herhaling gaat, anders ferfalt har diploma, is toefallech gisteravend wear op de earste fan de ses bijeenkomsten weest. En inderdaad ja, se hewwe gisteravend les had in ut omgaan met un AED. Over un week ňf wat mach ik de kursuskňsten wear betale, gyn probleem hoar mar tňch…
Suks sú tňch fan staatswege betaald wurde mutte? Of sien ik dit ferkeard?