dagboek > overzicht
Dagboek november 2008Bekiek hele maand 
 
13 november om 16:58
 
Harmonie met Ernst Langhout & Johan Keus

Fanmiddach ut programma fan ut Najaarskňnsert fan de Harmonie, dat ik saterdachavend in de aula fan ut Bogerman presenteare mach, met Cees Walinga deurnommen. Suks mutte je serieus foarbereide, anders mutte je der nyt an beginne. Ut programma siet der moai út, nyt in ut laaste plak deur de metwerking fan Ernst Langhout & Johan Keus. De pr foar ut kňnsert draait op folle toeren, mar tňch ok hier nňch eventsjes ut persbericht:

Najaarsconcert Harmonie Sneek met Ernst Langhout


SNEEK- Het fanfareorkest Harmonie Sneek geeft op zaterdag 15 november om 20.00 uur haar najaarsconcert in de aula van het Bogerman College aan de Hemdijk 1 in Sneek.
Aan het concert werkt de Gauwster zanger Ernst Langhout en Johan Keus mee. Het duo is bekend van hun ‘Dylan yn it Frysk’. De presentatie is in handen van Sneker Henk van der Veer. De aula van het Bogerman, de oefenruimte van de Harmonie, is een bijzondere plek om een concert te geven. Het steekt schril af bij de locatie van vorig jaar. Toen werd samen met Syb van der Ploeg en Maaike Schuurman een megaconcert gegeven in de Sneker Sporthal. Dat was een concert waar de vereniging meer dan een jaar voorbereiding mee had. Het was bovendien financieel een enorme gok, maar dankzij sponsoring en subsidie kan de vereniging nog steeds met veel trots terugkijken op dat concert.
Dirigent Jouke Hoekstra uit Bolsward heeft samen met de muziekcommissie een pittig en mooi programma samengesteld, waarbij de Ouverture 1812 van Tsjaikovski in het oog springt, maar ook de Marche Militaire Francaise uit de Suite Algérienne Opus 60 van Camille Saint-Saens passeert. Verder klinkt er populaire muziek zoals Rood van Marco Borsato, filmmuziek uit As it was in heaven en swingende Happy Bubbles van Koen Pletinckx.
Op het concert laat het jeugdkorps Harmony Kids dat onder leiding staat van Jan van Dam van zich horen. De blokjes van de fanfare worden afgewisseld door liederen van de folkzanger Ernst Langhout uit Gauw, samen met gitarist Johan Keus. Dit duo is erg populair in Nederland in het akoestische folkgenre.
Kaarten voor het concert, ŕ 10 euro inclusief koffie met wat lekkers, zijn in voorverkoop te koop bij het Sneeker Nieuwsblad aan het Kleinzand.