dagboek > overzicht
Dagboek desember 2008Bekiek hele maand 
 
23 desember om 18:30
 
WHC gaat de striid an met de regelementen

Om mar futdaleks met de deur in hús te fallen: ut deed mij hartstikkene goëd dat der sufeul minsen mailden n.a.f. ut blog fan gister. Stuk foar stuk steunbetúgingen richting WHC. Ik bin dus nyt de enege dy't des dúvels is op de KNVB.

Gelukkech sal myn eigen klup, O.N.S. ok un offisjeel protest richting KNVB bestuur sture, su mailde bestuurslid Jelbert Kramer mij gisteravend al: " Wij gaan sowieso een brief richting KNVB sturen waarin we onze weerzin tegen deze gang van zaken uitspreken. "

Ok maat Kerst Boomsma, sjoernalist foar www.voetbalopzaterdag.com en absolúte kenner fan ut Hoofdklassefoetbal is heel betrokken. Hij mailt mij fanmňrren met ut folgende nieuws:

" Zojuist binnengekregen, WHC gaat in beroep.
Het gaat voorzitter Henri van Beek bij een beroep niet om de geldstraf, maar om de reglementen. "De regels moeten aangepast worden. Het zijn onpersoonlijke regels, terwijl dit soort gevallen volgens ons individueel beoordeeld moeten worden. Gezien de meer dan honderd reacties die we hebben gekregen, staan we in onze mening niet alleen." WHC streeft op zijn minst naar een discussie over het reglement. De bond handelde volgens de regels. Het bestuur amateurvoetbal had WHC in dit geval tegemoet kunnen komen, maar deed dat niet. Gezien de meer dan honderd reacties die we hebben gekregen, staan we in onze mening niet alleen." WHC streeft op zijn minst naar een discussie over het reglement. De bond handelde volgens de regels. Het bestuur amateurvoetbal had WHC in dit geval tegemoet kunnen komen, maar deed dat niet. "

In de Stentor, krant dy't in Wezep en Hattemerbroek e.o. lezen wurdt inmiddels ok aksy op gang brocht.

Wurdt ferfolgd dus!

Paul Citroen in Swolle

Fandaach in Swolle met myn dochter op stap weest. Beiden bin' we gek op boeken en museums en dus wurdde dit un dagje De Slegte, Waanders ( ik kocht o.a. de biografy dy't Wim Hazeu over Gerrit Achterberg skreef )en Museum De Fundatie. In ut museum is op dit moment de tentoanstelling ' Paul Citroen ( 1896 - 1983 ) Tussen modernisme en portret ' te sien. Behalve un soad tekeningen, prenten en skilderijen, is der ok un seleksy foto's fan Paul Citroen te sien út de jaren '30. Ik hew werklek genoaten fan ut werk fan dizze keunstenaar. De ekspo laat sien hoe'n groat pňrtrettekenaar Citroen was, mar ok syn skilderijen fyn ik un lust foar ut ooch.

Ik hew ok nňch un antal útspraken fan Citroen op myn toegangsbewyske skreven. Hierbij un trio:

' Bij de schilderkunst gaat het niet om woorden, het gaat om kleuren en vormen.'

' Hoe mensen op mijn werk reageren, interesseert me. Ik leer ze daardoor beter kennen. '

'De mens is voor mij belangrijker dan de kunst. Daarom zoek ik in de kunst ook niet het volmaakte, de mens is nooit volmaakt. '

Dochter Piety had nňch un aardech jarechkado foar mij: dagje Swolle met museumbesoek en boeky-boeky !