dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2009Bekiek hele maand 
 
2 jannewary om 17:15
 
Reklameblňkje Heldin op sokken

Sneek viert 100-jarig bestaan elfstedentocht met speciale familietheatervoorstelling.

Op zaterdag 3 januari 2009 wordt eenmalig het toneelstuk ‘Heldin op sokken’ opgevoerd in het theater TiS, in Sneek, aan de Westersingel, aanvang 16.00 uur, theater open vanaf 15.30 uur.

Natuurlijk kan ook in Sneek het eeuwfeest van de Elfstedentocht niet ongemerkt voorbijgaan. ‘Heldin op sokken’ is het verhaal van Rosa Bollebosa, die honderd jaar geleden de Elfstedentocht op kousenvoeten heeft uitgereden. Het best bewaarde geheim uit de geschiedenis van de Elfstedentocht wordt in een humoristische theatervoorstelling van een klein uurtje beetje bij beetje onthuld. Leerlingen van de theateropleiding van de Friese Poort in Leeuwarden hebben een vrolijke toneelbewerking gemaakt van ‘Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa’, geschreven door Verena Koppel en geďllustreerd door Mies Delgorge. Met zijn elven en de regisseur/muzikant brengen ze de verhalen van Rosa met de rode vlechten tot leven. Onverwachte gastrollen zijn niet uitgesloten!

Deze voorstelling is geschikt voor het hele gezin, maar is vooral gericht op kinderen (vanaf ongeveer 6 jaar). Entreeprijs: 8 euro in de voorverkoop (bij de VVV-Sneek, of kinderboekwinkel Bolleboos, Scharnestraat Sneek), 10 euro aan de kassa. Bij de entreeprijs is een verrassend cadeau inbegrepen!

Inhoud toneelstuk:

Vera en Lies krijgen het geheime dagboek van Rosa Bollebosa in handen. Rosa blijkt een avontuurlijke vrouw, die nergens voor wegloopt. Ze schaatst in 1909 de elfstedentocht op kousenvoeten, als eerste vrouw! Het schaatsen wordt afgewisseld met haar ontmoetingen met bekende figuren: Sint-Nicolaas in Madrid, Eise Eisinga in Franeker, ze wordt verliefd op de verstekeling Nicolaas en lijdt schipbreuk, ze treedt op als cancandanseres, wordt gevangen genomen, kortom: veel afwisseling. Het plezier spat van het toneel. De muziek, simpele ritme- en klankinstrumenten, ondersteunen de spanning. De scčne waarin Rosa wordt gemarteld is een van de hoogtepunten. Waarom? Ze wordt niet geslagen, nee, de bewaker steekt telkens een vinger in haar oor en draait die even rond! Ook de dansende Rosa is een succes.

Voor meer informatie: Verena Heermans: 0515-433542; Angeline Kerver 0515-420218. Of: angel.kerver@wxs.nl