dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2009Bekiek hele maand 
 
9 jannewary om 16:00
 
Tsead

Tsead Bruinja alle dagen in ut literęre nieuws!

De anstaande Dichter des Vaderslands het der gyn hout fan begrepen. At de earste DDV, Gerrit Komrij, op syn weblog wete laat dat hij nyt fanút Portugal naar Nederlaan komt omdat de NPS syn ticket fan 250 eury’s te betalen skiet Tsead Bruinja te hulp. Tsead begint op syn weblog un spontane aksy:

“ Vandaag schreef Gerrit Komrij, de eerste Dichter des Vaderlands, op zijn weblog dat hij was uitgenodigd voor de tv uitzending van de NPS op 28 januari. Men was echter te arm om zijn vliegticket vanuit Portugal van minder dan 250 euro te vergoeden. Het is belachelijk dat men bij de publieke omroep dat kleine beetje geld niet kan ophoesten en daarom begin ik bij deze een collecte. Ik sta persoonlijk garant voor het ticket en vraag jullie om een bijdrage te leveren. Dat kan door mij een mailtje te sturen op tseadbruinja@hotmail.com. Ik stuur dan een bericht terug met mijn rekeningnr.”

Dat was op 6 jannewary. Nňch gyn dry dagen later reageart de maestro út Portugal met un kňstlek weblog.

“ De 250 euro uit mijn verzuchting waren literaire euro’s. Symbolische euro’s. Ironische euro’s. Euro’s om een argument te verduidelijken. Ik heb geen moment het idee gehad dat iemand dit niet zou snappen.”

Dy arme Tsead het ut blykber nyt in de gaten had en begon un goëdbedoëlde insamelingsaksy om Gerit Komrij alsnňch in Nederlaan te krijen. De earste euro's waren al binnen.

Komrij het súver medelijden met Friese Tsead út Amsterdam, hearegňdskes nňch an toe. Ondertussen feegt Komrij in utselde log wel de floer an met de NPS ( en de Volkskrant ), de ňrganisator fan de ferkiezings DDV. Nou ja, lees self mar op de site fan Komrij. Ut is wear fermakelek. Inderdaad Jean Cocteau:

' Poëzie is van levensbelang, al zou ik niet weten voor wie ' .

Gerrit Komrij, foto fan ut weblog fan Ted van Lieshout lutten

Fanavend ekstra log

Fanavend fan myn kant nňch un ekstra digitale dachboekoulevering, want ik gaan over anderhalf uur wear aardege dingen doën!