dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2009Bekiek hele maand 
 
26 febrewary om 18:32
 
Ut foarjaar rúke

De laaste donderdach fan febrewary 2009 en ik rúkte fanmňrren ut foarjaar. Krekt su as ik froeger ut foarjaar altyd rúkte as wij de pňlsen in de Meliere setten. Om ferfolgens met de boereploans ňf kultsjebrekend over ut water te gaan. Fanmňrren hew ik met de kyndes út myn groep in de skoaltúntsjes an ut wrotten weest. Dat wil sęge de kyndes wrotte en ik anmoedege: wat doëst ut goëd, wat doëst ut bęst! Uteraard kwamen de kids ok wurmen teugen, dy't se binnen no-time deurmidden hakten met de skerpe skeppen. ' Nyt doën jonges, nyt doën, hew respekt foar ut leven", sei ik nňch pedagogys. Ut was al wear te laat, de twee halve wurmen kropen trouwens gewoan deur. Un wonder der natuur!

Fanmiddach un moai ferrassingsoptreden had, mar ik kan jim der ferders niks over fertelle. Privé is privé, is't nyt su!


Moaie nominasy foar de Waterpoarters 2009.

Ik kreech fanmňrren ut folgende persbericht fan Sneek Promotion:

Herman Vis en Ruurd Boeijinga worden tot Waterpoorter benoemd

Sneek Promotion is verheugd om op maandag 6 april twee nieuwe Waterpoorters toe te mogen voegen aan de ‘lijst met verdienstelijke Snekers’. De eerste naam is Herman Vis, die sinds de jaren zeventig erg actief betrokken is bij F(it)D(oor)S(port), een club voor aangepaste sporten, sporten voor de minder valide medemens, in Sneek en allerlei activiteiten en fondsenwervingsactiviteiten die hiermee verband houden dan wel voortvloeiden. De tweede naam is Ruurd Boeijinga die reeds jarenlang heel enthousiast werkzaamheden verricht voor de Vereniging Oud Sneek en al meer dan 25 jaar de drijvende kracht is achter de fancyfair van de hervormde kerk.

Op 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer verdienstelijke inwoners van Sneek benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien wordt ieder jaar een aantal Snekers gehuldigd, die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een gouden Waterpoortspeld en een oorkonde.