dagboek > overzicht
Dagboek maart 2009Bekiek hele maand 
 
29 maart om 17:38
 
Hoe su Sneek un kulturele woestijn??


Theater Sneek ontvangt 10.000ste bezoeker

Afgelopen zaterdag stonden in Theater Sneek niet alleen Fay Lovsky, de band Ocobar en fluiter Geert Chatrou in de schijnwerpers. Het theater verwelkomde de 10.000ste bezoeker. De heer Jansen uit Pingjum werd door directeur Ben van der Knaap verrast met een grote bos bloemen en een tas vol cadeaus. De 10.000ste bezoeker begon zijn avondje uit met applaus van het voltallige publiek. Toen hij aan het einde van het concert een duet floot met drievoudig wereldkampioen Chatrou voor een volle tribune kreeg hij zelfs nog een staande ovatie.

De rest van het publiek, aangestoken door het optreden van Lovsky, Ocobar en Chatrou ging ook fluitend weer de Sneker nacht in.

In het gebouw aan de Westersingel werd enkele maanden geleden nog post gesorteerd. Het ‘proloog’ theater kan momenteel ruim 200 mensen per voorstelling een stoel bieden. Binnen een enkele maanden hebben daar al 10.000 mensen gebruik van gemaakt.

In 2010 start de bouw van een nieuw theater. Tot die tijd vinden er nog vele bijzondere theater- en muziekvoorstellingen plaats. Welke dat zijn blijft nog even een verrassing.

Directeur Ben van der Knaap ( midden ) Theater Sneek met 10.000ste bezoeker( Foto: Simon Bleeker )