dagboek > overzicht
Dagboek júny 2009Bekiek hele maand 
 
1 júny om 17:19
 
De family De Vries fan Tonnema

' De natuur is niet te verbeteren. Wat u ook bewondert: de eindeloze zee, de wind door de toppen der bomen, de zon aan de hemel, de sterren in de nacht, de bloemen in talloze vormen en kleuren; alles in de natuur is goed, zoals het is. Nimmer komt bij u de gedachte op, dat u daaraan iets zou willen of kunnen verbeteren. Ook King pepermunt is niet te verbeteren, omdat het bereid is uit het edele natuurproducht, dat aan King z'n weldadige eigenschappen geeft.' Sien hier de reklametekst dy't achter op myn ouwe KING-atlas fan Nederlaan ( ' met uitgebreid wegennet en alfabetisch register ' ) staat. Ik had de atlas fanmiddach toefallech in hannen. Nik bysonders met ferder. At ik na ut bekieken fan de atlas myn mailboks open is der un mailtsje fan Margreet de Vries. Ik ken Margreet nyt, mar dat overkomt mij dageleks dat lui op myn weblog reageare. Margreet stelt har foar en dan bliekt dat sij un achterkleinkyn fan Nicolaas de Vries is. En Nicolaas de Vries was de oprichter fan de Tonnemafabryk in Sneek. Tsja...toefal bestaat nyt.

Margreet doët ondersoek naar de geskiedenis fan har groatfader Henk Jongkind, dy't in de ' Landelijke Organisatie hulp aan Onderduikers in Sneek ' sat en na de Sneker Bloednacht in 1944 self onderdúke moest. Hij was gymlearaar op de Ryks HBS en woande op de Parallelwech in Sneek. Ik hew Margreet deurferwezen naar Willem O. Santema in Heech, dy't un soad over Sneek e.o. in de Tweede Weareldoarlňch weet.

Aardech om fia ut world wide net met minsen in anraking te kommen. Wie Margreet helpe kan in har soektňcht naar gegevens fan har familyleden mach mij maile. Ik geef de info dan wel an Margreet deur.