dagboek > overzicht
Dagboek júly 2009Bekiek hele maand 
 
6 júly om 18:59
 
Doën eventjes gewoan je…


Hest ok nňch normale blogjes Van der Veer? Dy MJ komt mij de strňt út. Dúdelek taal. Okay. Hierbij dan. Kreech fanmňrren un moaie mail fan meiske Roskam. As immer entűsiast as ut om radio-maken gaat. Staan gyn geheimen in dizze mail, jim magge wel metleze. Miskyn hewwe jim ok nňch wel un aardech idee foar Marijke. Jim magge belle ňf maile.

MARIJKE ROSKAM ON TOER

Hier de oproep fan Marijke:

“ Komende zondag gaan mijn collega Dick Jansen en ik een leuke week tegemoet. We stappen in zijn jeep met een logeertasje en rijden dan een week lang door Fryslan. Dick maakt TV-reportages, ik doe de hele week van 9 tot 17.30 uur live verslag op de radio. We maken deel uit van Simmer yn Fryslan, met ons onderdeel Tsjeep! De bedoeling is om thuisblijvers in Friesland te interviewen, zonder geld ergens eten/drinken en onderdak te vinden EN iets goeds te doen voor thuisblijvers in Friesland. Daarom moeten we elke dag een opdracht vervullen. We kunnen bijvoorbeeld een juicebar en strandtent in de tuin van een zorginstelling bouwen en een feestje bouwen, helpen met de verbouwing van iemands huis, een boer assisteren, jongerenwerkers helpen, etc.

Vanaf zondag doen we oproepjes op de radio en via internet voor opdrachten, maar ik wil jullie ook alvast vragen om na te denken over goeie en sfeervolle opdrachten. Ken jij een bijstandsmoeder die wel een make-over verdient? Een boer die het in z'n eentje moet rooien? Een zorginstelling met mensen die wel zitten te wachten op een feestje? Een klusser die zijn vrouw tot wanhoop drijft met een half afgemaakt droomhuis? Let me know en stuur me via de mail of Twitter een opdracht / idee! De bedoeling is dan dat we volgende week een middag langskomen om te helpen en daar ook weer verslag van doen.

Graag tot mails en ziens!

Groetnis,

Marijke Roskam
marijkeroskam@gmail.com
www.twitter.com/marijkeroskam
06 – 46133288

HAN REEDER

Fan beeldend kunstenaar en fotograaf Han Reeder un útnoadeging foar al wear un ekspo. Dy man doët ut goëd ! :

Uitnodiging expositie GlasHart 2009

Zaterdag 12 juli opent de nieuwe tentoonstelling GlasHart 2009. Vanaf 12.00 uur bent u welkom in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal te Gorinchem waar werk van mij te zien is (fotografie) en van Carl van Hees (glas). U wordt daar verwelkomd met een hapje en een drankje. Daarna, om 15.00 vindt de opening plaats van de hoofdlocatie, het Fort Vuren. Twee kilometer oostelijker, aan de Waaldijk.

Het is voor de tweede keer dat ik aan deze internationale manifestatie meedoe. Nieuw werk, maar ook deze keer gaat het om het spel van " het Licht" en het ijs, nu vooral tijdens het smeltproces. En de flesvormen maken plaats voor andere simpele, vrolijke vormen: ballonnetjes.
Breking, reflectie, spiegeling en verstrooiing, dat alles blijft. ”

GEVELPOEZY

Weet nňch nyt ňf ut fers ok plaatst wurdt, mar ik hew fandaach un nyt onaardech gevelfers skreven. Sneek krijt binnenkňrt dus gevelpoëzij! Geveltsje Snekers is wat anders. Trouwens nyt únyk hoar, der binne wel mear steden dęr’t dizze fňrm fan poëzy te lezen falt. Jim hoare der waarskynlek nňch wel mear fan!