dagboek > overzicht
Dagboek júly 2009Bekiek hele maand 
 
21 júly om 19:08
  Switterech

Ut kleeft mij fandaach allemaal wat an de hannen fast. Wel un hearleke kollumn foar Ondernemend Sneek skreven. Wurdde der selfs un bitsje blij fan, ondanks un groat déjŕ-vu gehalte. Moai at je je self su fermake kanne op un brodsege dach nou?! Op’e andere lokale en provinsjale weblogs is ok nyt un soad te beleven. Bestaat dat trouwens wel, lokale en provinsjale weblogs?

Sneekology sertifikaten

Folgende week donderdachavend, op 30 júly, sal burgemeester Arno Brok de earste sertifikaten Sneekology útreike op ut Waltaplein. Fonnen Omer en ik wel un moaie dach, su krekt foar de opening fan de Sneekweek.

Der is un soad te doën

Ferder nňch wat te melden? Nee, hoochút wat persberichten dy’t ik hier wel deurgeve wil:

Amsterdam Klezmer Band aanstaande zondag in Sneker binnenstad

Zondag 26 juli is het alweer de laatste zondagmatinee van de reeks 2009. Vanaf 16.00 uur kan men genieten van de Amsterdam Klezmer Band op de Markstraat. Het is vrij uniek dat deze band tussen de optredens op Oerol en Lowlands in Sneek haar kunsten vertoond. De Amsterdam Klezmer Band speelt Oost-Europese joodse muziek met zigeuner- en balkaninvloeden.

Het verhaal van AKB begon in 1996. Een aantal Amsterdamse jongens met Joodse achtergrond raakte geďnspireerd door de pakkende geluiden van de Klezmer muziek en begon op straat muziek te maken. Vanaf die tijd ontwikkelde de band zich tot de zevenkoppige band die ze nu is, de muzikale Klezmer en Balkan trots van ons land. AKB kan zowel een menigte opzwepen als puur luisterplezier creëren met de levendigheid van hun spel. Hun instrumentale vaardigheden worden aangevuld door de zang van Alec Kopyt uit Odessa en Job Chajes (ook saxofoon). Sinds de oprichting ontwikkelde de band zich snel. In een mum van tijd werd de band wereldberoemd in Amsterdam door de vele levendige optredens op straat, in de parken en in de kroegen.

Tegenwoordig bestaat maar een deel van het repertoire van de AKB uit “traditionals” van Balkan of Klezmer oorsprong. De meeste nummers zijn gemaakt door de bandleden zelf, wie allemaal, zonder uitzondering, muzikaal bijdragen aan een altijd groeiende smeltkroes van aanstekelijke Balkan/Gypsy/Klezmer cross-over ‘grooves’. ZARAZA is het eerste album dat compleet uit eigen werk bestaat.

Het Sneker Simmer zondagmatinee begint om 16.00 uur in de Markstraat in Sneek en is gratis toegankelijk. Sneker Simmer is ook te volgen via de website www.snekersimmer.nl of via Twitter.

Zware Jongens presenteren nieuwe Sneekweek-single en videoclip

De Zware Jongens, Sneker Fokko Dam en Makkumer Arie Kuipers, presenteren maandag 27 juli hun nieuwe Sneekweeksingle en videoclip van ‘Meiske, ik bin un Sneker’. De videoclip is gemaakt door Maarten Schelvis, in het dagelijkse leven beter bekend als DJ Maarten.
Het eerste exemplaar van de CD-single wordt, en dat is inmiddels een traditie geworden, overhandigd aan Burgemeester drs. A.A.M. Brok. Tevens wordt die avond de videoclip gepresenteerd van ‘Myn Sanseferia’.

‘Myn Sanseferia’ is een lied dat enkele jaren geleden op cd is gezet door de Blauhúster Dakkapel en DJ Dieter.
De clip bevat veel beelden die geschoten zijn tijdens ’t Ouwe Vat-Spektakel op Harzeildag 2008. De ‘Sanseferia-clip’ is gemaakt door het Sneker camerateam ‘Flashing Four’

Locatie: Aan boord van de Toerist V Jousterkade Sneek
Datum:27 juli
Aanvang:20:00 uur
Boot open vanaf :19:00 uur

P.S. Wij gaan niet varen !!!