dagboek > overzicht
Dagboek desember 2009Bekiek hele maand 
 
8 desember om 21:28
 
Open briëf Burgemeester Brok over syn fertrek naar Dordt

Beste Mensen,

Op dinsdagavond 8 december heb ik het heuglijke nieuws mogen vernemen dat de gemeenteraad van Dordrecht mij heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester.
Als het Hare Majesteit moge behagen, dan is het aannemelijk dat ik medio februari 2010 vertrek naar de oudste stad van Holland, op de grens van Noord-Brabant en dicht bij Leerdam, de stad waar ik ben geboren en getogen.

In het centrum van de Drechtsteden staat mij een nieuwe boeiende bestuurlijke uitdaging te wachten.

Dordrecht is een mooie oude stad aan de Merwede met een rijke historie. Het is een eigentijdse complete gemeente met 118.000 inwoners en veel dynamiek. Er is een intensieve samenwerking met vijf omliggende gemeenten en de burgemeester van Dordrecht is tevens korpsbeheerder van politie in de regio Zuid-Holland Zuid.

Diegenen die mij goed kennen, weten dat een vertrek uit Fryslân mij niet makkelijk zal vallen. Ik ben hier geworteld en heb het in Sneek buitengewoon goed naar mijn zin. Bovendien zitten we in een boeiende periode waarin Sneek zich klaar maakt voor een nieuwe toekomst in Súdwest Fryslân. Het eventuele burgemeesterschap van de nog te vormen nieuwe gemeente was een mooie uitdaging voor mij geweest.

Toch heb ik sinds afgelopen zomer voor mijzelf nadrukkelijk de mogelijkheid opengehouden dat mijn bestuurlijke toekomst ook buiten Fryslân kan liggen. Op mijn 41ste acht ik het gezond en verstandig dat ik mij, na bijna twaalf jaar fulltime bestuurlijke ervaring in Fryslân, oriënteer op een ander deel van Nederland.

Naast de vreugde rondom de voordracht van de gemeenteraad van Dordrecht, spelen er momenteel vele zaken op door mijn hoofd. Ik ga de komende periode gewoon door met mijn werk in Fryslân en blijf me inzetten voor onze gemeente. Ik verheug me op de zaken die ons nog te wachten staan. Bovenal hoop ik velen van u te blijven tegenkomen in de samenleving die ons bindt.

Met vriendelijk groet,
Uw burgemeester

Drs. A.A.M. Brok