dagboek > overzicht
Dagboek desember 2009Bekiek hele maand 
 
11 desember om 14:21
 
Digitale krant

Soms funksjoneart dit weblog ok wel un bitsje as digitale internetkrant. Deurgeefblokje fan nieuws. Hierbij befoarbeld:


BURGEMEESTER VAN SNEEK NEEMT EERSTE ARTBAG IN ONTVANGST

Op 10 december, tijdens de koopavond, was de kunstenaar Ronald Boonacker voor een signeersessie aanwezig in Lijstenmakerij Galerie & Kunstuitleen Peter Bax te Sneek. Ronald is één van de drie kunstenaars die belangeloos een ontwerp maakten voor de ArtBags. De beide andere kunstenaars zijn modeontwerper Bas Kosters en designer Tord Boontje.

Met de ArtBag-actie zamelt STOP AIDS NOW! Geld in voor aidsprojecten in ontwikkelingslanden. De afgelopen jaren is er al meer dan € 2.300.000,- naar projecten in ontwikkelingslanden gegaan. Gehoopt wordt er dit jaar een net zo groot, of nog groter, succes van te maken als voorgaande jaren.

Ter ondersteuning van de actie houdt Ronald Boonacker op bijna 20 locaties in Nederland signeersessies, waarbij er steeds weer een grote run op zijn tassen ontstaat. In veel plaatsen wordt de eerste gesigneerde tas in ontvangst genomen door de burgemeester van die plaats. In Sneek nam burgemeester Drs. A.A.M. Brok, deze in ontvangst, waarna er die avond nog vele gesigneerde tassen de deur uit gingen. Een ArtBag kost € 5,- en het hele bedrag komt ten goede aan de actie STOP AIDS NOW!
De actie loopt sinds 28 november. In vele plaatsen zijn de ArtBags inmiddels uitverkocht. Bij Galerie Peter Bax zijn de ArtBags van Ronald Boonacker nog beperkt verkrijgbaar omdat daar de actie een aantal dagen later van start is gegaan.

Op de foto: v.l.n.r. burgemeester A.A.M. Brok, de kunstenaar Ronald Boonacker en galeriehouder Peter Bax.