dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2010Bekiek hele maand 
 
4 jannewary om 19:47
 
Nieuwjaarsresepsy

Gesellege nieuwjaarsresepsy fan de Gemeente Sneek in syn húdege fňrm had fanmiddach. Su as gewoanlek wear un prima toespraak fan skeidend burgemeester Arno Brok. Un pracht útspraak over de herindeling was de folgende: “ Als inwoner van een gemeente is het helemaal niet belangrijk waar je vandaan komt, maar het is veel belangrijker waar je naar toe wil ! ” Kiek dat is ander praat as fan dy splintergroep dy’t de bestuurders fan de fijf herindelingsgemeenten foar de rechter slepe wille omdat se ‘ aan meineed en valsheid in geschrifte ’ deen hewwe súden.

Ferder referearde Brok nňch an ut KRO-programma De Reünie węrin’t un antal algemeenheden over Snekers naar foaren brocht wurden. “ Het drankgebruik ligt boven het landelijk gemiddeld, kwaliteit van leven krijgt een 9- en het zijn sjacheraars die een dure doodskist ruilen voor zes gebakjes en er vervolgens mee aan de haal gaan of was het de mooiste salontafel van de wereld.” Uteraard met un fette knipooch fan Brok.

Públisiteitsprizen

De públisiteitspriis ging terecht naar de Avendokorpsen, die met hun behaalde weareldkampioënskap Sneek opnieuw op de kaart set hadden. De tweede priis was foar de ňrganisasy fan ut SBS-Sneekweeksjoernaal.

Paul van Goor het ut spesjale útgave fan Ouwejaarsfers ( op kanfas ) an un sichtbare ontroerde Arno Brok overhandegd. We hadden der tegare oans hantekening onder setten.

Ik kreech fanmiddach un fraai speldsje fan de ' Federatie van Europese Narren, het overkoepelend orgaan van de Carnalvalsverenigingen in Europa ' útreikt. Hendrik Bijlsma het mij ut speldsje op de refęrs spelden. Moai man!!