dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2010Bekiek hele maand 
 
10 jannewary om 11:26
 
Reaksy’s op ut fertrek fan Apotheker


Dat ut fertrek fan burgemeester Hayo Apotheker naar Sneek de noadege reaksy’s oproept sal gynéén ferbaze. Ut kwam foar bútenstaanders ok nňchal onferwacht.
Twee weken leden pňlste de Kommissaris fan de Koaningin in Fryslaan, John Jorritsma, ňf hij gyn interesse hewwe sú in ut waarnimmend burgemeesterskap van Sneek.

In regiokrant de Stentor staat un interview on-line met de opfolger fan Arno Brok. Enkele opfallende kwotes ut dat interview, węrin’t Apotheker un ‘ joviaal bestuurder in hart en nieren ’ noemd wurdt.

" Na negen jaar Steenwijkerland is het mooi als je op je 59ste jaar nog eens van baan kan veranderen."

" Maar het is niet gezegd dat ik na 2011 die gemeente ook als burgemeester ga dienen ".

Dy laatste útspraak wurdt deur sjoernalist Henk Wagemaan futdaleks as ‘onzin’ bestempeld.
Helemaal omdat Apotheker eventjes later in ut gesprek seit: " In Steenwijkerland zou niemand het begrijpen als ik deze gemeente, waar ik een zeer emotionele band mee heb, verlaat voor alleen het waarnemend burgemeesterschap."

Over skaalfergroating seit de aanstaande waarnimmend burgemeester fan Sneek dat ‘ een schaalgrootte van 43.000 trouwens nog net kunnen’ en is hij un " overtuigd voorstander van gemeenten met voldoende achterland. Kleinere gaan het niet meer redden. Sinds mijn start als burgemeester in 1980 is het aantal gemeenten van 820 naar ruim 400 gekrompen. Die trend zal zich nog wel doorzetten. "

Apotheker is un drummer!

En dan is der ok nňch un aardege reaksy fan un lezer fan ut weekblad De Veendammer:
" Dhr. H. Apotheker is naast een goede burgemeester ook nog een voortreffelijke muzikant. Tijdens zijn studententijd heeft hij dat vele keren bewezen als drummer!"

Dat opent perspektyf foar de popbunkerklanten fan Sneek!

Ut bijskrift bij dizze foto fan Sieb van der Laan, in de Stentor, is: " Hayo Apotheker op het bordes van zijn werkkamer in villa Rams Woerthe. " Wie wil met zo'n uitzicht nog vertrekken uit Steenwijkerland ", zegt de scheidend burgervader. Hij gaat toch naar Sneek. "