dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2010Bekiek hele maand 
 
29 jannewary om 11:07
 
Ömer Kaya Jonge Ambtenaar van het Jaar!

( foto www.inoverheid.nl )

Frynd en Sneekolooch anjager Ömer Kaya is gisteravend tidens un ferkiezingsgala in de Nieuwe Kerk fan Den Haach útroepen tňt Jonge Ambtenaar van het Jaar. Un fantastys resultaat. Fan harte Ömer !!

Un sjury onder leiding fan D66-fraksyfoarsitter Alexander Pechtold, bijstaan deur o.a. de Almeerense burgemeester Annemarie Jorritsma en sekretaris-generaal Roos van Erp-Bruinsma ( Binnenlaanse Saken ) prees Ömer Kaya om syn entűsiaste houding. Ferder kreech Ömer un soad lňf foar syn fisy op 2.0 toepassingen binnen de overheid. Folgens Ömer mutte amtenaren sich nyt allienech richte op de technology mar f’ral op de diënstbaarheid naar de burger toe. Ut ferkiezingsgala wurdde presenteard deur Jort Kelder. De finalisten debatearden over un stelling en kregen ‘ pittige ’ fragen foarleid deur de Algemene Bestuursdienst.

Ömer nam ut in de finale op teugen Anita Smit, rijkstrainee bij Verkeer en Waterstaat en medewerker fan ut projekt Ambtenaar voor de Toekomst. Earder op de avend fielen kandidaten Tom Brands (gemeente Apeldoorn) en Sander van Voorn (gemeente Aalsmeer) af.
Ömer mach um nou un jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noeme. Dęrnaast het hij un reis anboaden kregen naar Curaçao. Dęr mach hij met BES-kommissaris Henk Kamp metlope om ut bestuurleke feranderingsproses op de eilannen fan dichtbij met te maken.


Interview

Op de site In Overheid.nl staat un kňrt interview met de kersferse Jonge Ambtenaar van het Jaar.

In ut interview geeft Ömer ok antwoard op de fraach wat hij nou su 'leuk ' an syn werk bij de gemeente Liwwarden fynt

" De gemeentelijke overheid is toch de bestuurslaag waar burgers zich het meest bij betrokken voelen. Dat geldt ook voor mezelf. Je ziet aan me dat ik Turks ben, en je kunt horen dat ik ook een Nederlander ben. Maar toch voel ik me het meest een Sneker, de plek waar ik woon en waar ik raadslid ben.

Als ambtenaar kan je direct bijdragen aan een betere samenleving. Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer. Daarnaast vind ik het leuk dat ik in mijn werk mijn creativiteit kwijt kan. Bij de gemeente Leeuwarden heb ik die ruimte, al moet ik hem soms wel eerst zelf creëren. Maar saai is mijn werk echt niet! "