dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2010Bekiek hele maand 
 
12 febrewary om 16:27
 
Allemaal moaie dingen

Leny Wind - Bolhuis fanavend gastfrou tidens de Tweede Kulinęre Elfstedentňcht in ut sentrum fan Sneek. Der doën mar liefst 100 mear minsen met as foarech jaar. Hast 300 deelnimmers!


Der staan de kommende uren & dagen allemaal moaie dingen te gebeuren. Gewoan moaie dingen om an met te doën ňf bij te wezen. Fanavend met un gesllege ploech, ik weet ut op foarhaan al, de tweede Kulinęre Elfstedentňcht proeve.

Prins Jos de Earste: ik sien út naar syn toespraak. In ut Snekers?!

Mňrren, ijs & weder dienende, de overhandeging fan de stadssleutels an Prins Jos de Earste deur loko-burgemeester Andries Ekhart. Ik bin nou al benieuwd naar de toespraak fan Sijne Doorluchtege Hoochheid.

Foar wie ut nňch nyt dúdelek is: De Noorderkerk leeft!

En dan mňrrenavend: de (her !!! ) opening fan de Noorderkerk. Ik sal der bij weze, en hoe! Fanmiddach hew ik eventjes bij Frouke Oostra om ut hoekje fan de Kultuurtempel keken, adembenimmend moai.

Ondertussen maakt Vancouver en de weareld sicht op foar de Olympise Winterspelen. Go Sven Go!! Der sitte ok un antal Snekers bij de openingsplechtechheid. Ik reken op un eksklúsieve bijdrage fan ut trio B. A. en J. op dit weblog !!


Sundachmňrren opnieuw naar kerk, diskear naar de RK Sint Martinus an de Singel. Dan sal dęr un bysondere karnavalsfiering weze. Ut programma siet der su út:

“ Na de mis van 10.30 uur zullen de klokken om 11.45 uur opnieuw gaan luiden en zal de Sint Martinuskerk voor het eerst in zijn geschiedenis de deuren openen voor een heuse Carnavalsviering, die voor iedereen toegankelijk is. Het betreft een oecumenische Carnavalsdienst die om 12.11 uur zal starten en rond 13.11 uur zal eindigen. Muzikale begeleiding is er van o.a. De Blauhuster Dakkapel, organist Frits Haaze en leden van het koor LUS aangevuld met een groot aantal leden van het parochiekoor Intermezzo.

De Carnavalsvereniging De Oeletoeters nodigt iedereen van harte uit voor deze allereerste Carnavalsviering in de Sint Martinuskerk. Voor aanvang van de viering zullen om 11.50 uur De Blauhuster Dakkapel en om 12.00 uur organist Frits Haaze enkele prachtige nummers ten gehore brengen, waarna om 12.11 uur wordt aangevangen met de viering. Vicaris L. van Ulden ofm zal deze eerste viering leiden. Het gecombineerde zangkoor en de Blauhuster Dakkapel zullen worden gedirigeerd door Kees van den Akker en Fokko Dam. Kleding? Het hoeft niet speciaal, maar het mag wel. Een gek hoedje, een vrolijke sjaal? Alles mag! Ook uw kinderen zijn natuurlijk van harte welkom in een feestelijke en carnavaleske uitdossing. ” ( bron http://www.oeletoeters.nl )

Tňt slňt sundachmiddach. Al wear in un bysondere diënst, diskear in de Groate Kerk. Múzyk, poëzy ( tegare met oud-buurtgenoat Tjeerd Ligthart mach ik fersen foarleze ) en un feiling fan skilderijen, allemaal foar ut Etiopië-projekt Edukaans. Ds. Aart Veldhuizen sal un beamerpresentasy houwe over syn dúzend kilometer fytstňcht foar utselde goeie doel. Ut leven brúst!