dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2010Bekiek hele maand 
 
22 febrewary om 13:49
 
Reaksy fan wethouwer Bargboer op de fal fan Balkenende IVHenk,


Volgens mij hebben ze beide gelijk. Bos dat zijn partij het altijd heeft gezegd, Balkenende cs dat je dergelijke zaken eerst in het kabinet bespreekt en alle opties afweegt en dan een besluit neemt. Jammer dat volwassen mensen op deze wijze met elkaar om gaan. Ik ga geen schuldige(n) aanwijzen. Na de val van het kabinet gebeurt dat naar mijn mening al veel te veel. Bos geeft het CDA de schuld, Balkenende geeft Bos de schuld. Mij maakt het niet uit, schuld lost op dit moment niets op.

Ons land staat voor grote problemen. Over een week of 7 zou het kabinet voorstellen ontvangen voor de bezuinigingen die ons land te wachten staat tot een bedrag van 35 miljard euro. Het AOW dossier, de kredietcrises, de banken, het wel of niet aanschaffen van de JSF etc etc. Allemaal dossiers die naar mijn mening niet gebaat zijn bij een dergelijke ruzie. Het is verkiezingstijd, eerst 3 maart aanstaande, dan nog ergens eind mei. De komende maanden zal er wel veel modder worden gegooid. Ik zit daar niet op te wachten. Dit land is toe aan leiderschap en het aanpakken van grote problemen. Jammer…

De consequenties voor de herindeling kan ik niet overzien. Eerst maar eens afwachten of de herindeling al dan niet op de lijst komt van controversiële projecten. 1 ding weten we zeker. In november verkiezingen. Of voor Sneek of voor Súdwest Fryslân. Gelukkig hebben wij in het huidige Sneek een goede samenwerking in de gehele gemeenteraad maar ook binnen het college. De belangen van de gemeente gaan hier over het algemeen boven het partijbelang. Daar kan Den Haag nog wat van leren.

Jan Bargboer


Wie't reageare wil, mail mij! Ik sal de reaksy's integraal overnimme! PvdA'ers fan Sneek e.o. kom der mar in sú'k sęge!