dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2010Bekiek hele maand 
 
24 febrewary om 17:40
 
Un bitsje overdreven

De Telegraaf en de Liwwarder Krant ( Renze Lolkema, dy't syn sjoernalistieke loopbaan oait bij de Sneeker begon het ut ferslach skreven, mar dat wil nňch nyt sęge dat hij de kňp maakt het ) kňppe allebeide un bitsje overdreven dat ut un DRAMA is foar Sven en Kramer. Nou ja, myn mailboks sit fol met húmňristys bedoëlde grappen over de ferkearde wissel fan de skaatserider út Ouweskoat. Dy arme Kemkers krijt der ongenadech fan langs. " Wat is de overeenkomst tussen Sven Kramer en de NS? Als er ijs ligt, dan werken de wissels niet..."

Ik fon ut gyn drama, earder onnoazel, mar ik had ok liever sien dat Sven Kramer en Gerard Kemkers mekaar in de arms fallen waren met un tweede gouden plak. Spitech genoech is ut nyt su. Wel erch sú'k ut fine as minsen sęge ' dat ut mar spňrt is '.

Over tňt de ňrde fan de dach, met un reklameblňkje foar ut Noarderkerk Teater. Frijdach a.s. 26 febrewary om 20.15 uur is dęr un toneelfoarstelling:


Het Thriller Theater - De Vrouw in het Zwart

Een advocaat op leeftijd is geobsedeerd geraakt door het idee dat hij en zijn familie vervloekt zijn door een spookachtige vrouw in het zwart. In zijn poging het kwaad te bezweren, neemt hij een sceptische jonge acteur in dienst om met hem zijn ervaringen na te spelen. Al snel verliezen ze echter het zicht op de werkelijkheid.
De afgelopen twintig jaar speelde ‘De vrouw in het zwart’ onafgebroken op West-End in Londen en ontving daar inmiddels ruim 3 miljoen bezoekers. Het angstaanjagende stuk, gebaseerd op de roman ‘The woman in black’ (1983) van Susan Hill, is in twaalf talen verschenen en in 41 landen opgevoerd. Het Thriller Theater brengt het spookverhaal voor het eerst in Nederland en combineert hierin de intensiteit van de film noir met de klassieke vertelstijl van bijvoorbeeld Dickens.
regie: Bruun Kuijt • spel: Bruun Kuijt en David Goddyn

foto is fan Leo Richardson