dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2004Bekiek hele maand 
 
15 febrewary om 17:37
  Gisteravend wear met un katerech gefoël út ut Abe Lenstrastadion wechkomen. Foar de sufeulste kear gaf Heerenveen onnoadech punten fut. De tricolores fan Willem II skoarden in de negentegste minút de gelykmaker: 1-1.
Skreef ik foarege week dat der un bitsje poëzy an de wedstryd sat, diskear was ut wat beter. Toen Romano Denneboom, Heerenvener in diënst fan Willem II, op un gegeven moment goëd anpakt wurde deur Marcel Seip riep su’n gryskňp bij oans op de tribune: “ Hé Seip nau nňch wat curry der op en dan kanst um opfrete!”
Wat un hele soad supporters nyt mear siën hewwe was dat Romano na ouloop fan de wedstryd richting Heerenveensupporters liep om se te bedankgroeten. Fňn ik ok wel poëtys.
Om ut foetbalferhaal kompleet te maken op de site fan http://www.drs.vijfje.nl/ staat ut fňlgende stukje:

Voetbal. Een sport die reeds meer dan 100 jaren wordt beoefend in het Groningse. Als ik aan voetbal denk, denk ik aan de dauw op de velden, een striemende wind, kerels op kicksen. De tijden zijn ten opzichte van honderd jaar geleden echter flink veranderd. Vrouwen proberen steeds meer de dienst uit te maken in de hedendaagse maatschappij. Het glazen plafond begint barsten te vertonen. Mannen doen het huishouden.
Zijn de mannen van tegenwoordig eunuchen geworden?! Het antwoord lijkt steeds meer bevestigend te dienen worden beantwoord. Op het moment dat het groene gras met plassen, ideaal voor de perfecte sliding, wordt vervangen door de zaal lijkt het einde zoek. Voetbal in de zaal, de oprichters van het edele voetbalspel zouden zich omdraaien in hun graf. De zaal, warm, knus. Fysiek spel is uit den boze. Heren, wat eten we vanavond?
Lineker zijn legendarische uitspraak Football is played by two times eleven players, and at the end the Germans win, lijkt nog meer aan kracht te hebben gewonnen. Dat de Duitsers nu ook al naamgever zijn geworden van deze nieuwe dimensie van voetbal is misschien nog wel het toppunt. Heren Futsal-ers, beste Drs. Vijfje, veel geluk met jullie prille vereniging. Dames, tot zondag, op West-End.
Three Cheers!
Jochgem van Opstal Voorzitter K.G.S.A.V.V. Forward

Poëtys proaza!