dagboek > overzicht
Dagboek júny 2010Bekiek hele maand 
 
4 júny om 19:39
 
Jan Bargboer kandidaat lijsttrekker foar fúsygemeente Sneek e.o

Ut bestuur fan CDA Súdwest Fryslaan het Jan Bargboer foardragen as de lijstrekker fan de Kristen Demokraten. Hierbij ut Hollaanstalege persbericht:

SNEEK – Het bestuur van het CDA Súdwest Fryslân draagt Jan Bargboer uit Sneek voor als kandidaat lijsttrekker bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van november. Jan Bargboer (1967) heeft samen met zijn vrouw Liesbeth vier kinderen en is op dit moment wethouder in de gemeente Sneek.

Volgens het bestuur is Jan Bargboer een uitstekend boegbeeld voor het CDA omdat hij de regio goed kent en in staat is mensen met elkaar te verbinden. Het bestuur roemt Bargboer omdat hij dichtbij, vertrouwd en toekomstgericht is. Juist in een nieuwe gemeente is het van belang dat je naast mensen kunt staan, maar ook vooruit kunt kijken zodat je weet wat nodig is voor de toekomst, aldus het bestuur.

Jan Bargboer is sinds 2002 actief in de Sneker politiek. Eerst als raadslid, maar sinds 2004 als wethouder. Met de Zuidwesthoek is Jan Bargboer goed bekend. Voor zijn wethouderschap werkte Bargboer als projectleider infrastructuur, glasvezel en huisvesting voor het succesvolle ICT-Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân.


“Ik vind het bijzonder dat de vertrouwencommissie en het bestuur mij hebben voorgedragen als kandidaat lijsttrekker, aldus Jan Bargboer. “Daarbij past wel bescheidenheid omdat de leden uiteindelijk de eindbeslissing nemen”. “Overigens is een lijsttrekker maar één van de actoren, alle andere kandidaten op de lijst zijn net zo belangrijk”. Samen met de andere CDA kandidaten ben ik heel erg gemotiveerd om mij in te zetten voor een eerlijke en oprechte campagne”. Jan Bargboer: “Ik wil mij inzetten voor het CDA als een brede volkspartij die handelt vanuit het Evangelie”.

De leden van het CDA Súdwest Fryslân hebben het laatste woord over de vaststelling van de lijsttrekker en kandidatenlijst. Op woensdag 16 juni zullen zij in een bijzondere ledenvergadering de lijst vaststellen.