dagboek > overzicht
Dagboek júly 2010Bekiek hele maand 
 
27 júly om 19:27
 
Reklame foar de stad & Teater


Fandaach druk met de foarbereidingen fan...Nou ja dat leze jim later wel. Nou mar even un reklameblňkje:

Sneker feestje vanaf 29 juli in Noorderkerk


Donderdagavond 29 juli om 23.00 uur is de premičre van de spannende familievoorstelling Dracula Bites van Smeedwerk. Deze voorstelling werd speciaal voor Sneker Simmer gemaakt. Dracula Bites belooft een unieke Sneker voorstelling te worden: de Noorderkerk is niet alleen de locatie maar vormt ook de inspiratiebron voor deze bloestollende voorstelling. Daarnaast speelt de Sneker organist Gerk Venema een belangrijke rol, hij bespeelt op verzoek van Smeedwerk het orgel tijdens de voorstelling – het repertoire varieert van Toccata en Fuge van Bach tot Thriller van Michael Jackson. Dracula Bites is te zien tot zondag 1 augustus.


Straattheater op 4 augustus

Straattheater is altijd weer een feest op straat. Bij Sneker Simmer duurt dat feest maar liefst twee dagen. Woensdagavond 4 augustus maakt heel Sneek zich weer op voor het groots openluchtspektakel bij de Bolswarderpoort. Close-Act Theatre speelt al jaren grootse spektakelvoorstellingen in onder meer Canada, Brazilië en Taiwan. Twee jaar geleden liep heel Sneek warm voor hun Pi-Leau, dit jaar verrassen zij met de voorstelling Malaya. Deze voorstelling combineert theater, stelten, muziek, vuur, dans, futuristische mobiles en luchtobjecten en neemt het publiek mee op reis naar een onbekende bestemming. Het spektakel begint om 22.00 uur.Koninklijke opening


De dag erna is het ‘de waanzin ten top’ op de straten en pleinen van Sneek tijdens de straattheaterdag met nationale en internationale artiesten. Overal is muziek te horen, voorstellingen te zien en sfeer te proeven! De officiële opening wordt om 11.45 uur verricht door burgemeester Apotheker van Sneek en Hare Koninklijke Hoogheid, Constance Marie van Lunteren tot Hoogenes, Baronesse van Voort tot Enzovoort, de eerst gekozene Koningin van ons Verenigd Europa. Vervolgens is het de hele dag genieten van grote en kleine acts. Close-Act is wederom van de partij – ditmaal met hun Aliens. Harrie Harrewar – bekend van Holland got talent – doet Sneek aan met zijn dieren. Pete Sweet, een mix van ouderwetse clown en taalvaardige nerd, vertoont zijn circusachtige kunsten… hoog op het touw. Voor de kleinsten is er vertederend poppenspel van Mathilde en kleine en grote artiesten in spé kunnen zelf meespelen in het Malle Balle circus.


De Sneker Simmer organisatie waarschuwt voor Het Stalen Ros. Om promotie te maken dient deze politieman te paard dagelijks een flink aantal bonnen uit te schrijven – houdt u zich aan de regels!

Straattheater is een feest voor jong en oud en duurt de hele dag.

Kaarten voor Dracula Bites van Smeedwerk zijn te bestellen via www.snekersimmer.nl of telefonisch op 0515 430 580.