dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2010Bekiek hele maand 
 
2 augustus om 17:24
 
REKLAME BLOKJE SNEEKFriese premičre openluchtspektakel Close-Act van Malaya

Woensdagavond 4 augustus is de Friese premičre van het openluchtspektakel Malaya van Close-Act. Close-Act speelt al jaren grootse spektakelvoorstellingen in onder meer Canada, Brazilië en Taiwan. Met de voorstelling Malaya heeft Close-Act de vorm gevonden waarin hun visie op straattheater het best tot uiting komt. In plaats van gebruik te maken van een podium of een afgebakende speelplek, bewegen de acteurs en mobiele objecten tussen het publiek. Deze ultieme vorm van interactief straattheater laat bij de toeschouwers een diepe indruk achter. De grote mobiele kunstobjecten en prachtig vormgegeven kostuums zijn gemaakt om een breed publiek te bespelen. Deze voorstelling combineert theater, stelten, muziek, vuur, dans, futuristische mobiles en luchtobjecten en neemt het publiek mee op reis naar een onbekende bestemming. Het spektakel begint om 22.00 uur bij de Bolswarderpoort.

De dag erna is het ‘De waanzin ten top’ in de straten en pleinen van Sneek tijdens de straattheaterdag met vierentwintig nationale en internationale artiesten. Overal is muziek te horen, voorstellingen te zien en sfeer te proeven! De officiële opening wordt om 11.45 uur verricht door burgemeester Apotheker van Sneek en Hare Koninklijke Hoogheid, Constance Marie van Lunteren tot Hoogenes, Baronesse van Voort tot Enzovoort, de eerst gekozene Koningin van ons Verenigd Europa. Vervolgens is het de hele dag genieten van grote en kleine acts. Close-Act is wederom van de partij, ditmaal met hun mobiele act Aliens. Hun grote zwemvoeten hoor je van ver, blauwe koppen deinen boven de menigte uit. Grote koppen kijken nieuwsgierig rond, dan zien ze jou…
Blaas of Glory is een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie. Met z'n instrumentarium van sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en meerstemmige zang, blaast dit ‘Haarmonie-orkest’ klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. Absolute krakers zijn de bewerkingen van Final Countdown (Europe), Running With The Devil (Van Halen) en de grote Sonisphere-hit Enter Venus (Metallica/Shocking Blue). Van hardrock gaat het naar de Kalverliefde van Circus Klomp. Tijdens de koffie wordt de dagelijkse routine van boer Driekus en zijn vrouw doorbroken door een spel van plagen en uitdagen. De waaghalzerij op gestapelde stoelen eindigt in acrobatische romantiek op de keukentafel. En reken maar dat dat spannend is! Aan de inwendige mens is ook gedacht. Koop een ijsje bij de ijskar of ga naar de Wijde Burgstraat voor een suikersin van Ien en d’r Suikerspinmachien. Terwijl Henk de kassa regelt en bepaalt welke kleur je krijgt, bouwt Ien al swingend op muziek uit de jaren 50 en 60 de suikerspinnen.

Straattheater is een feest voor jong en oud en duurt van 11.00 tot 21.00 uur.

Kijk voor het volledig overzicht op www.snekersimmer.nl of haal de folder bij het VVV.