dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2010Bekiek hele maand 
 
20 ňktober om 18:42
 
De VVD & de PVV in Súdwest Fryslaan

Foaropsteld dat ik Symen Wijbenga fan de VVD út Sneek un aardege kearel fyn, mar ok aardege minsen kanne soms onaardege dingen sęge of roepe. Foarege week woënsdachmňrren tidens ut earste groate lijsttrekkersdebat in de Daaldersplaats foëlde Wijbenga um geweldech op’e liberale pik trapt toen Han Westerhof ( D’66 ) ut over brúne VVD’ers had. Terecht dat Wijbenga toen even fúl emoasjoneel reagearde op dizze besmette kwalifikasy út de jaren fan ut nasjonaal sosialisme.

Symen Wijbenga


Echter tňt myn stomme ferbazing lees ik op de site fan de earste Sneker internetkrant ut bericht dat dyselde Wijbenga twee dagen later tidens de outrap fan de VVD-ferkiezingskampanje op syn sachtst seid nňchal opfallende útspraken doët.


“ Lijsttrekker Symen Wijbenga van de VVD vindt het jammer dat de PVV van Geert Wilders niet meedoet aan de verkiezingen in Súdwest Fryslân. Hij zou het mooi gevonden hebben een college van burgemeester en wethouders te vormen met gedoogsteun van de PVV.” ( brňn www. http://www.snekerinternetkrant.nl )

Nou breekt mij de klomp! Ik kan ut amper love dat Wijbenga dizze útspraak deen het. An de andere kant wat foar belang sú Henk Doevendans fan de Sneker internet krant der bij hewwe om Wijbenga ‘ onderút ’ te halen? Bovendien haalt Doevendans in ut betreffende bericht ok nňch an dat VVD’ster kandidaatsraadslid foar de nieuwe gemeente Titia Tjalsma-De Wilde not amused is fan Wijbenga syn útspraken over de PVV.

Ik beslút om met Tjalsma, Wijbenga en Doevendans te bellen om helderhyd te krijen.

Tjalsma is nňch altyd des dúvels over Wijbenga syn PVV-útspraken en befestegd wel degelek dat har partijgenoat dy útspraken deen het.

Titia Tjalsma - De Wilde


Dęrna bel ik met Wijbenga en de VVD-lijsttrekker baalt der stevech fan dat ut betreffende bericht op internet staat. Op myn fraach ňf Wijbenga de útspraken nou wel ňf nyt deen had, is hij nyt dúdelek. Dy dúdelekhyd wil ik anders wel en fraach de fraksyleider dan ok om mar skriftelek te reagearen.

Fandaach, 20 ňktober 2010 krij ik de onderstaande mail fan Wijbenga dy’t ik hier integraal overnim:


Standpunt fractievoorzitter VVD Súdwest Fryslân t.a.v. Kabinet Rutte.


Voor de goede orde wil ik graag reageren op de uitspraak van de heer Doevendans op zijn Internetsite “De Sneker Internetkrant”.

Hij zegt daarin dat de lijsttrekker van de VVD Súdwest Fryslân, de heer Wijbenga, voorstander van een coalitie met de PVV zou zijn.
Deze uitspraak is helaas niet juist en de oprechte Sneeker Doevendans zal het waarderen als ik hierbij de zaken even recht zet.

Bij de aftrap van de verkiezingscampagne van de VVD Súdwest Fryslân bedankte ik het Kamerlid Anne Wil Lucas voor het openen van de campagne en memoreerde daarbij aan het moment van aantreden van het kabinet Rutte , de dag daarvoor. Voor het eerst sinds 92 jaar stond er weer een liberale premier naast de koningin op het bordes en daar is de VVD best trots op.

Ik vroeg mevr. Lucas om namens de VVD Súdwest Fryslân
Rutte en zijn ploeg succes te wensen. Ik gaf aan dat ook in Zuidwest Fryslân de VVD zich verre houd van Wilders standpunten betreffende de islam, maar dat de PVV veel raakpunten met het VVD programma heeft zoals bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, integratie en immigratie.
In dat kader merkte ik op het jammer te vinden dat de PVV niet aan de verkiezingen in Súdwest Fryslân meedoet.

Wij zullen daardoor nooit weten of een samenwerking op punten tot de mogelijkheden zou hebben behoord.
Het zal eenieder duidelijk zijn dat de VVD Súdwest Fryslân dezelfde afstand bewaart ten opzichte van de opvattingen van de PVV over de Islam als in het regeerakkoord en het gedoogakkoord zijn verwoord.

Sijmen Wijbenga
Fractievoorzitter VVD Súdwest Fryslân

At der fan Doevendans ( " Deze uitspraak is helaas niet juist en de oprechte Sneeker Doevendans zal het waarderen als ik hierbij de zaken even recht zet. " ) ňf fan wie dan ok behoefte is om hier te reagearen, dan hoor ik dat graach en sal ik dy rúmte foar reaksy geve!


Foto's: fan de VVD-site SWF