dagboek > overzicht
Dagboek desember 2010Bekiek hele maand 
 
1 desember om 17:28
 
Wintergekte


Ut is fanself feulste gau winter hč?! Ferrekte koud ok ja, mar Jans Groothuis kraait ut út fan plezier: de iesbaan is open! Sústou dat even op dyn dachboek sette wille?

Stoffel Boersma mailt an de O.N.S.5 mannen dat de trening fan fanavend gewoan deurgaat ( leipo's!! )en dat der Beerenburg fan de Weduwe en warme Unox-wurst foar de bikkels is.

Ten slotte krij ik fan Harm Rozenberg ok nňch un reklameblňkje ( sien hieronder ). Met andere woarden de échte Friezen onder oans beginne te ontdooien.

Foarlopech hew ik ut duo Cnossen & Wolthuizen nňch nyt waarnommen op de Elfstedenrűte. Mar su gau at dy twee mannen aktyf wurde dan sal ik mij hier futdaleks melde.DE SNERT-EXPERIENCE van Frieslandevents.nl

De Elfstedentocht komt er, dat is zeker. Alleen de vraag is wanneer? Om op de tocht der tochten goed voorbereid te zijn, ontwikkelde Frieslandevents.nl de ‘Snert-experience’. Zoals men zelf zegt de ultieme voorbereiding op een Elfstedentocht en een heel leuk winters uitje voor groepen.

De ‘Snert-experience vindt plaats in de tweede stad van de elf steden: Sneek.
In het hart van de stad wordt, met de houtjes om de nek, gestart met een schaatstraining. En zonder klúnen geen Elfstedentocht natuurlijk.
Daarom vindt er bij de karakteristieke Waterpoort een spoedcursus klúnen plaats.
Op het programma staat verder een Inburgeringscursus gericht op de Elfstedentocht, waarbij lokale gebruiken en termen worden geoefend en waar de Elfstedenkennis op Fries peil wordt gebracht.


De koek en zopie onderweg is uiteraard geopend en een bezoek aan de beerburgdistilleerderij van de Weduwe Joustra kan niet worden gemist. Ter afsluiting is er dampende snert, of wel erwtensoep. En een after-schaats party behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Als de Elfstedentocht er overigens echt komt, heeft Frieslandevents.nl de programma’s klaar om groepen uit het gehele land te ontvangen en hen de tocht op bijzondere wijze te laten meebeleven.

Ut betroubere brňn hew ik hoard dat SBS-TV mňrren ok komt om opnamen fan ut spektakel te maken. Nou, jum bin wear helemaal op'e hoogte.