dagboek > overzicht
Dagboek desember 2010Bekiek hele maand 
 
30 desember om 13:22
 
Jan Bargboer gyn wethouwer mear


Groatste ferrassing fanmňrren was tňch wel dat Jan Bargboer nyt mear as wethouwer teruchkeard op ut wethouwersplús. De Sneker wethouwer dy't flak foar de ferkiezingskampanje um siik meldde ( burnout )is nyt deur de CDA-fraksy fan Súdwest Fryslân naar foaren skoven as kandidaat foar de wethouwersposisy. Wurdde Bargboer op 24 november bedankt foar syn tomeloase inset ( ' we dragen deze overwinning dan ook op aan Jan Bargboer! ' ) un goeie maand later mach Bargboer ferder werke an syn herstel. Mar der is gyn plak foar hem in ut nieuwe kolleezje! Uteraard Bargboer om un reaksy fraagd. Hij folstaat met un útermate loyale persferklaring:


" Jan Bargboer feliciteert kandidaat wethouders CDA SWF.

De CDA Súdwest Fryslân (CDA SWF) fractie heeft in haar vergadering uit de zes beschikbare kandidaten gekozen als beoogd wethouders Gea Akkerman-Wielinga en Maarten Offinga.

Jan Bargboer, tot 1 januari 2011 wethouder van de gemeente Sneek voor het CDA en de ChristenUnie, die begin oktober wegens ziekte uitviel, was één van de zes en heeft volledig en volwaardig meegedaan aan de selectieprocedure.

Bargboer feliciteert de twee kandidaten, die hij persoonlijk goed kent, van harte: " Ik respecteer de keuze van de fractie volledig en wens de kandidaten en de fractie een goede tijd toe. Voor mij persoonlijk geldt dat ik de komende maanden mij volledig zal richten op verder herstel. Het gaat heel goed met me, elke dag een stap beter."

Bargboer dankt voor de steun die hij de afgelopen maanden van honderden vrienden, kennissen, inwoners, bedrijven en belangenorganisaties mocht ondervinden. " De bloemen, kaarten, sms'jes, e-mailberichten, tweets en dergelijke waren hartverwarmend ".

Jan Bargboer ziet terug op een bijzondere periode als wethouder van de gemeente Sneek en verwacht dat mevrouw Akkerman en de heer Offinga vanuit het CDA verkiezingsprogramma " dichtbij en toekomstgericht " met dezelfde passie en betrokkenheid zullen werken."