dagboek > overzicht
Dagboek maart 2011Bekiek hele maand 
 
31 maart om 11:45
 
PRIMA KEUS!!!

Simon van der Wal en Jan Degen worden benoemd tot Waterpoorters 2011

Simon van der Wal , links, met Jan Brandsma.


Simon van der Wal en Jan Degen worden op maandag 18 april toegevoegd aan het illustere gezelschap van Waterpoorters tijdens de jaarlijkse huldiging van Waterpoorters in het stadhuis van Sneek.

Simon van der Wal heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als bestuurslid voor de Vereniging van Sneeker Zakenlieden (VSZ), voorzitter landenweken en agrarische weken en heeft de fietsvierdaagse 11-stedentocht mee op poten gezet. Verder was hij actief als commissielid Wippodium, bestuurslid Hartje Sneek, bestuurslid Jeugdherberg Sneek, bestuurslid Horeca Sneek en Horeca Friesland, bestuurslid treinenmuseum, bestuurslid Sneek Promotion, bestuurslid VVV Sneek en voorzitter van de maatschappelijke activiteiten van de Odd Fellows. Hij is tot op heden nog steeds actief als bestuurslid van de Bewonersvereniging De Brekken in Sneek.

Jan Degen wordt benoemd op grond van zijn jarenlange vrijwillige activiteiten voor wijkvereniging Domp-Stadsfenne, bestuurslid verzorgingstehuis Bonifatiushuis, telefonische hulpdienst Weekend SOS, activiteiten voor de vereniging aangepast sporten (VAS), activiteiten voor Vluchtelingenwerk Sneek en Mantelzorg. Verder is hij nog actief als voorzitter van volkstuinwerk Nut & Genoegen Sneek, voorzitter Cliëntenraad Thuiszorg ZWF en voorzitter Centrale Cliëntenraad Antonius Zorggroep.

Jan Degen, links as foarsitter Cliënteraad Thuiszorg ZWF.

Op 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer personen die zich verdienstelijke hebben gemaakt voor Sneek benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien wordt ieder jaar een aantal Snekers gehuldigd, die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een gouden Waterpoortspeld en een oorkonde.