dagboek > overzicht
Dagboek april 2011Bekiek hele maand 
 
7 april om 11:45
 
Oud Sneker Lammert Voos gaat deur!!

Der sat fanmňrren un aardege reklame-mail, ňftewel un digitale útnoadeging, in myn mailboks, dy't ik graach deurgeef. Hierbij:

Uitnodiging presentatie Lammert Voos, De stemmingsvreter - kort proza

Schrijver/dichter/zanger Lammert Voos debuteerde als dichter in 2008 met de bundel Klaai die jubelend werd ontvangen. In 2010 liet hij daar de nog mooiere bundel Grensman op volgen. Beide bundels verschenen bij poëzie-uitgever De Contrabas. Zijn werk werd bovendien in diverse bloemlezingen opgenomen; onder andere in het controversiële Ik ben een bijl, samengesteld door Erik Jan Harmens.

Ondertussen besteeg hij verschillende podia, waaronder dat van Lowlands en de kansel van de Bergkerk en het Tuinfeest, beide in Deventer. Vorig jaar droeg hij zijn poëzie zelfs voor op de Zwarte Cross te Lichtenvoorde, dit voor een uitzinnige mensenmenigte.( Dat die met de rug naar hem toe naar het motorcrossen stond te kijken is bijzaak.) Datzelfde jaar sloot hij het Prinsentuin-poëziefestival in Groningen af, waar hij een verpletterende indruk achterliet met een zeer intense performance.

Donderdagavond 28 april om 20.00 presenteert hij zijn eerste bundel met kort proza:

De stemmingsvreter

bij boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2 te Deventer. Het eerste exemplaar zal door uitgever Chrétien Breukers van De Contrabas aan Louis Stiller, hoofdredacteur van het blad Schrijven Magazine, uitgereikt worden. Tevens zullen de schrijvers Erik Nieuwenhuis, Rob van Essen en de Constantijn Huygens-prijswinnaar A.L. Snijders voordragen uit eigen werk. Wat deze vier schrijvers bindt is hun oog voor het bizarre, voor de kleine details, voor de kleine drama’s in een mensenleven, zowel als de grote vreugdes.

Voos kent Erik Nieuwenhuis al een hele tijd via een wederzijdse vriend in Deventer. A.L.Snijders was docent van Nieuwenhuis en Voos ontmoette hem op de presentatie van het eerste boek van Nieuwenhuis. Snijders bleek gecharmeerd van het werk van Voos en las een column over hem voor op de radio bij de VPRO. Vorig jaar zat Voos tijdens een etentje naast een zekere Rob, waar hij het goed mee kon vinden en dat bleek later Rob van Essen te zijn, een schrijver die zeer door hem bewonderd wordt.

Het belooft dan ook een bijzondere avond te worden bij Praamstra. Mis het niet!

Met vriendelijke groet,

Lammert Voos: http://voosfruit.blogspot.com
Uitgeverij De Contrabas: http://www.uitgeverijdecontrabas.nl
Boekhandel Praamstra: http://www.boekhandelpraamstra.nl