dagboek > overzicht
Dagboek april 2011Bekiek hele maand 
 
25 april om 12:25
 
Huub Mous: Leeuwarden is een stad zonder ziel!


Wat un kostlek begin fan dizze paasmaandach! Op Liwwaders.nl leze hoe’t de intelegensia fan 058 teugen hun stadsje ansiet. Huub Mous, tňch al één fan myn favorite bloggers, set de saak wear us op skerp. Allienech su ferrekte spitech dat der amper wat deen wurdt met de fliegers dy’t hij oplaat. Ut enege wearwoard dat Mous krijt gaat nyt ferder as ‘ hij het self nňch noait ferantwoardelekheid nommen…’


Horekaman Ido Siderius, ok un Liwwarder, geselt de stad met de stompe fallus al su lekker. Mut mar even siteare, kanne jum metleze. Ut enege út Liwwarden dat ik hier graach in Sneek hewwe wú, is de site węr’t onderstaande kwotes oukomme. Want su’n nieuwssite as Liwwaders.nl mis ik hier in Sneek, en nyt su’n bitsje ok.


Huub Mous over Liwwarden


‘ Toen ik hier in 1977 kwam moest je bij cafés aanbellen om binnengelaten te worden. Er waren nauwelijks terrassen. Dat hier alles veel later op gang komt kan ook in het voordeel van een stad werken. In de jaren zestig en zeventig is de binnenstad overeind gebleven terwijl overal de vernieuwingsdrift heerste. De traagheid heeft dus ook voordelen. Ik denk dat we die traagheid moeten exploreren. De blinde vlek voor kwaliteit is onze eigen kwaliteit. City marketing is onzin. Daar zijn we hier al twintig jaar mee bezig.’ ( 1 )


‘ Het is een stad zonder ziel.’ ( 2 )


‘ Deze stad moet het in lulligheid zoeken. Lulligheid met een knipoog. Wat dat betreft heeft Cambuur met dat hertje het perfecte logo. Bestuurders zouden daar goed naar moeten kijken en met enige ironie en zelfspot daarmee om moeten gaan. Ik betwijfel of ze dat kunnen. Als ze bestuurder worden spreken ze ook meteen zo geaffecteerd. Dat zag je met wethouder Brok en nu ook weer met de wethouders Diks en met Koster. Wat zou dat kunnen zijn, een haperend libido? ’ ( 3 )


Ido Siderius over Liwwarden


‘ Met die klokken in de stad precies zo. Die klok op het Oostergoplein heeft jaren achtergelopen. Dat zegt iets over de stad, dat zegt iets over de mentaliteit, dat zegt iets over de bestuurders. ’ ( 1 )


‘ Friezen van buiten de stad hebben niks met Leeuwarden. Die vinden de stad arrogant. In Sneek is het in verhouding stukken drukker dan hier. We kennen geen trots. We hebben geen voetbalclub om trots op te zijn. ’ ( 2 )


‘ Ambtenaren hebben in Leeuwarden een gigantische macht. Ze zitten vaak al twintig jaar op dezelfde plek. Als er een op een afdeling zit met een kuthumeur dan heb ik een probleem. Je bent voor hen maar een snotneus. Ze willen ook eigenlijk niks veranderen. ’ ( 3 )


‘ Het lukt ons niet eens om een kermis te organiseren. Dat is toch om te janken dat we er niet in slagen de jaarlijkse kermis een plaats te bieden? ’ ( 4 )


Gelukkech het Liwwarden Anneke Douma nňch!