dagboek > overzicht
Dagboek mei 2011Bekiek hele maand 
 
16 mei om 17:52
 
Grut, Grutter, Grutsk

Katrein Kunst

Woensdag a.s. is er in het Bolwerk een Conferentie cultuureducatie primair onderwijs in gemeente Súdwest Fryslân.

Een bijeenkomst georganiseerd om het nieuwe gezamenlijke cultuurmenu voor het primair onderwijs te presenteren. Het menu staat in een prachtige brochure, gemaakt door Akte2 (onderdeel van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk), i.s.m. de kunst- en cultuuraanbieders van de gemeente Súdwest Fryslân en vertegenwoordigers van de scholen. De brochure met als thema “ Grut, Grutter, Grutsk ” bevat een rijk geschakeerd pakket aan activiteiten voor een afgewogen cultuurprogramma voor het schooljaar 2011 - 2012 in de nieuwe gemeente.


Het cultuurnetwerk is een samenvoeging van de drie cultuurnetwerken van de oudgemeenten Sneek, Wymbritseradiel, Boarnsterhim, Bolsward, Nijefurd en Wűnseradiel.

De conferentie die rondom de lancering van de nieuwe brochure gehouden wordt, gaat over kunst- en cultuureducatie in het primair onderwijs. Aanwezigen (scholen en aanbieders uit de gemeente Súdwest Fryslân) worden uitgedaagd om mee te denken en te discussiëren over de toekomst van kunst en cultuur in het onderwijs. Betske Salverda van Odyssee Scholen zal de discussie leiden. Voorafgaand aan de discussie wordt cultuureducatie toegelicht vanuit verschillende optieken: Lieuwe Toren als directeur van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk en initiator van het cultuurnetwerk, Jikkie Ruiter als vertegenwoordiger van de scholen, Meindert Seffinga en Anke Roorda namens de aanbieders en de wethouders Ekhart en Sinnema als vertegenwoordigers van de gemeente Súdwest Fryslân.


In vier korte presentaties worden de verschillende perspectieven toegelicht, daarna volgt de discussie met een viertal pittige stellingen onder de deskundige leiding van Betske Salverda.

Tijdens deze bijeenkomst wordt tevens bekend gemaakt waar de prijs voor de vlaggenontwerp wedstrijd “ Ik bin Grutsk op……” naar toe gaat en wordt de nieuwe brochure Grut, Grutter, Grutsk uitgereikt aan de beide wethouders van gemeente Súdwest Fryslân, de heren Sinnema en Ekhart.


Hieronder volgt een overzicht van het programma:

13:30 uur inloop
14:00 uur inleiding
14:10 uur presentatie Lieuwe Toren
14:20 uur presentatie Jikkie Ruiter
14:30 uur presentatie Meindert Seffinga en Anke Roorda
14:40 uur presentatie wethouders Andries Ekhart en Wigle Sinnema
14:50 uur Discussie rond vier stellingen, korte inleidingen Annemarie van der Reijden
15:15 uur Uitreiking 1ste exemplaar brochure Grut, Grutter, Grutsk aan de wethouders Wigle Sinnema en Andries Ekhart
15:30 uur Entr’acte Katrein Kunst en Sander Balk
15:45 uur Prijsuitreiking vlaggenontwerpwedstrijd
16:00 uur afsluiting

Locatie: Poppodium Het Bolwerk, Kerkgracht 8 in Sneek