dagboek > overzicht
Dagboek mei 2011Bekiek hele maand 
 
31 mei om 18:49
 
Sluitende begroting voor Theater SneekTheater Sneek sluit 2010 af binnen de begroting. Dit blijkt uit het jaarverslag dat afgelopen week is verschenen. De organisatie van Theater Sneek, ook verantwoordelijk voor het zomerfestival Sneker Simmer, heeft afgelopen jaar in totaal bijna vijftigduizend bezoekers verwelkomt.

Directeur Ben van der Knaap is verheugd dat met behulp van een klein en hecht team de activiteiten binnen de begroting zijn gerealiseerd. Omdat het theater begin 2010 verhuisde van het oude postkantoor aan de Westersingel naar de overkant van het water, begon Theater Sneek pas eind februari met het culturele programma. Desondanks is het de organisatie gelukt om in totaal 120 culturele activiteiten en voorstellingen een podium te bieden. Uit de cijfers blijkt dat de bezoekers ook de weg naar de nieuwe locatie aan de Kerkgracht wisten te vinden.

Van der Knaap ziet dit als een hoopvol teken voor de toekomst: “Alhoewel het zware tijden zijn voor het theater in het algemeen, gloren er mooie en uitdagende tijden voor het in aanbouw zijnde theater in Sneek dat volgend jaar oktober wordt geopend.” Tot die tijd ‘overwintert’ Theater Sneek in de Noorderkerk en zet daar tot het april 2012 haar culturele programma voort.