dagboek > overzicht
Dagboek júly 2011Bekiek hele maand 
 
7 júly om 07:48
 
Liwwarder bluf???De geruchten dat Andries Ekhart naar Liwwarden toegaat wurde hieltyd lúder. Op Liwwarden punt en el ut fňlgende bericht.

Andries Ekhart (PvdA) nieuwe wethouder van Leeuwarden

Andries Ekhart wordt de nieuwe wethouder van Leeuwarden. Ekhart wordt morgenavond unaniem door de Leeuwarder PvdA-fractie voorgedragen als opvolger van wethouder Marco Florijn die naar Rotterdam is vertrokken. Ekhart is momenteel wethouder van de gemeente Súdwest Fryslân.

Andries Ekhart is geboren en getogen in Leeuwarden. Hij werd geboren aan de mr P.J. Troelstraweg, in een arbeidershuisje aan de rand van de stad. Hij groeide op in de Koestraat en verhuisde later naar de Rochussenstraat en de Sontdwarsstraat.

Ekhart is geschiedenisleraar en stond aan het begin van zijn carričre aan de middelbare Wopke Eekhofschool. Na een schoolfusie met de RSG aan de Jacob Botkeweg werd hij uitgenodigd om elders te solliciteren. Min of meer via de onderwijswethouder Joop ten Brug kwam hij in Sneek terecht.

In Sneek raakte Ekhart betrokken bij de politiek. Uiteindelijk belandde hij op het wethouderspluche van de gemeente Sneek. In de nieuwe fusiegemeente Súdwest Fryslân keerde hij wederom terug als wethouder van onder meer onderwijs, werk en inkomen en vluchtelingenwerk.

Ekhart was vanavond aanwezig tijdens de afscheidsreceptie van Marco Florijn die in de Kleine Kerkstraat werd gehouden. Hij wilde nog niet ingaan op zijn aanstaande benoeming tot wethouder in Leeuwarden. Lachend: 'Daar ga ik niet over.'

Morgenavond kiest de PvdA-fractie Andries Ekhart tot wethouder. Vrijdag wordt hij officieel gepresenteerd waarna de benoeming door de raad later volgt.


Datum: Woensdag, 6 Juli 2011

Ok de LC bericht over ut fertrek fan Ekhart út Sneek naar Liwwarden.