dagboek > overzicht
Dagboek júly 2011Bekiek hele maand 
 
11 júly om 18:34
  Seizoenkaart SC Heerenveen binnen


De nieuwe seizoenkaart foar SC Heerenveen hew ik wear binnen. Nyt foar 1 seizoen mar foar de kommende fijf seizoenen. Ut is dus eigenlek un seizoenENkaart. Ik weet trouwens nyt ňf ik ut kommende lustrum tňt 2016 wel útsitte sal op stoël nr. 5, rij 1 fan fak 21. Nyt dat der wat mis is met dat plakje, ik sit letterlek earste rang, moai op'e middenlijn. Nee, ut foetbal sal dit jaar tňch echt beter wurde mutte as de oulopen dry seizoenen, anders komt dizze kaart in de anbieding. Gyn flau benul wat dizze kaart trouwens kost.' In fermogen ' roept J.! Dyselde J. regelt dat soarte fan dingen altyd netsjes foar mij. Op dit moment staat mij de kňp nňch nyt naar foetballen.

Johnny is un hero & malloat!

Ik fňlch sinds jaren wear us intensyf de Tour de France. Inderdaad nyt bepaald saai en dan druk ik mij wel heel foarsichtech út. Wat gistermiddach gebeurde slaat fanself nergens op. Ik hew ut op snitter al fergeleken met ut ouskieten fan Messi dy't in kaansrike posisy foar ut fijandeleke doel komt te staan.

Dy Hoogerland is trouwens futdaleks oans nasjonale hero wurden. Un bitsje un malloat is ut ok wel. ' Waar dacht je aan Johnny toen je daar in het prikkeldraad hing? ' froech un sjoernalist. Ut antwoard fan de drager fan de Bolletjestrui: " Doorfietsen...! "

UPDATE

Kreech moaie reaksy fan un achterbuurman en lezer:


Beste Henk,

Deze keer ben ik het niet met je eens: met de kwalificatie ' malloat ' toon je je meer een voetballiefhebber dan een wielerliefhebber.

In het voetbal is het een kunstvorm is om al bij een lichte aanraking zo lang en zo dramatisch mogelijk op het veld te liggen en daarmee zo lang mogelijk ("professioneel", zegt men soms) het ritme voor de spelers en het kijkplezier voor de kijkers uit de wedstrijd te halen.

Een wielrenner daarentegen heeft doorgaans een andere instelling, en contractueel waarschijnlijk ook een gevoelig andere salarisopbouw. Hogerland - met zijn reflex om door te gaan - staat in een lange traditie van bikkelen en doorgaan in het wielrennen. Een traditie van vallen, zo snel mogelijk opstaan, en doorgaan.

Daarmee onderscheiden kerels van jongens. Dat onderscheidt sport van spel.

Met vriendelijke groet,

Bob Maas