dagboek > overzicht
Dagboek júly 2011Bekiek hele maand 
 
25 júly om 11:56
 
Donderdach 28 júly Ringride in de Marktstraat

Het Ringrijden Sneek zal op donderdagavond om 20.00 uur op de Marktstraat worden georganiseerd. Het is inmiddels de 33e editie van het Ringrijden in Sneek.

Alle deelnemers aan de ringsteekwedstrijden zijn in het bezit van een krompanelen sjees. De dame en heer dragen het Friese kostuum wat ongeveer stamt uit het jaar 1850. Alle combinaties hebben een Fries paard voor de authentieke sjezen gespannen. Een aantal keren per jaar verschijnen deze schitterende combinaties in diverse steden in Friesland om het publiek te vermaken en uiteraard wordt er fel gestreden om de prijzen die er te verdienen vallen. De ringrijders worden bijgestaan door een aantal juryleden en een speaker. Samen zorgen zij ervoor dat het folkloristische ringsteken, zoals dat vroeger ook zo vaak werd gedaan, in stand wordt gehouden. De prijsuitreiking van de ringsteekwedstrijd op donderdagavond de 28e juli, zal worden verzorgd door de locoburgemeester van de gemeente Sudwest-Fryslan, de heer Offinga.

Na het Ringrijden zal er een optreden zijn van het Zomerkoor. Het ZOMERKOOR is een projectkoor en vult een leemte op in de vakantieperiode juli en augustus. Ruim 50 zangliefhebbers van een tiental koren uit Sneek en omgeving komen wekelijks bij elkaar om onder leiding van Jan Brens lichte muziek in te studeren voor een aantal zomerconcerten, zowel in kerken als in de open lucht. Begeleider op piano is Oeds Wijnsma uit Leeuwarden, die in combinatie met Willem Binnema (keyboard) de songs van het ZOMERKOOR ondersteunt.

De organisatie van het Ringrijden Sneek is in handen van Sneek Promotion in samenwerking met de Vereniging Sneeker Zakenlieden.