dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2011Bekiek hele maand 
 
2 augustus om 08:40
 
SJOERD TOLSMA niueuwe wethouwer SWF!

Over 20 minúten sal in Drielst bekend maakt wurde dat nyt Hans van den Broek, mar SJOERD TOLSMA deur de PvdA-fraksy foardroegen wurdt as de nieuwe wethouwer foar de gemeente Súdwest – Fryslân! Toslma, geboaren en getogen in Sneek, is sektňrmanager bij de gemeente Liwwarden. Hij werkt al rúm 23 jaar in de Friese hoofdstad. De Sneker sit al sinds 1992 in de raad, earst in Sneek en na de herindeling úteraard in de SWF-gemeente. Tolsma is fraksyfoarsitter fan de PvdA. Op syn cv staat o.a. dat hij fice-foarsitter fan de sentrale cliënteraad fan Antonius Zorggroep is. Toslma studearde an de Open Universiteit bestuurskunde en mach drs. foar syn naam sette.

Op de site fan de PvdA SWF stelt de 51 jarege Sjoerd Tolsma um foar:

Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven en waar kennen wij jou van?

Ik ben Sjoerd Tolsma en mijn leven heeft altijd in het teken van het openbaar bestuur gestaan. Als ambtenaar ten dienste van het openbaar bestuur (nu hoofd juridische- en veiligheidszaken) maar ook als volksvertegenwoordiger en lid van het hoogste bestuurlijke orgaan (nu fractievoorzitter PvdA Sneek en nestor van de raad).

Wat is jouw motivatie om raadslid te worden voor de PvdA?

Ik ben raadslid omdat ik mij op deze manier met hart en ziel kan geven voor de idealen van mijn partij. Een partij die als geen ander opkomt voor de mensen die het wat minder hebben en dicht bij de burger, wijk en dorp staat. Een partij ook die op plaatselijk niveau erg veel (zichtbaar!) bereikt heeft.

Waar ga jij je voor inzetten de komende 4 jaar?

Mijn speerpunten zitten in een goede dienstverlening en het creëren van werkgelegenheid. De nieuwe gemeente moet een goede start maken en dat begint met een klantgerichte dienstverlening. Werkgelegenheid is belangrijk, omdat een baan of een re-integratieplek beter is dan afhankelijk zijn van een uitkering.