dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2011Bekiek hele maand 
 
2 augustus om 10:11
 
Sneekweek app nu te downloaden

Paul van Goor, direkteur MYRIADM, geegt útlech an wethouwer Leo Pieter van der Stoel over de app

Het nieuws en de activiteiten rond de Sneekweek zijn vanaf nu overal via de smartphone beschikbaar. Communicatiebureau MyriadM uit Sneek heeft een gratis app ontwikkeld met alle wetenswaardigheden rond deze week. Wethouder Stoel, van de gemeente Súdwest Fryslân, heeft dinsdag 2 augustus de eerste Sneekweek app op zijn mobiele telefoon geďnstalleerd.

“Dit is echt iets voor mij”, was de reactie van Wethouder Stoel toen hij door MyriadM werd benaderd om de eerste Sneekweek app te downloaden. Als fanatieke zeil- en Sneekweekfan blijft de wethouder tijdens deze week graag op de hoogte. De Sneekweek app wordt continu geüpdatet en voorzien van het laatste nieuws. Onder de knop nieuws zijn de laatste 20 nieuwsberichten direct zichtbaar. Via de agenda leest de gebruiker welke activiteiten plaatsvinden en de overzichtelijke kaart loodst hem eenvoudig naar de betreffende locatie.

De app richt zich voornamelijk op het publiek in de binnenstad, maar ook de zeilwedstrijden en evenementen op het Starteiland zijn in de agenda opgenomen. Tevens kan er via de app live worden geluisterd naar Sneekweek Radio. De gebruiker bepaalt zelf de playlist door het aanvragen van zijn of haar favoriete nummer.

De app is voor smartphone gebruikers gratis te downloaden via sneekweeknieuws.nl/app, in de App Store en op Android Market.

De app is ontwikkeld door het communicatiebureau MyriadM. Als echt Sneker bedrijf voelen zij verbintenis met de stad en de Sneekweek. Daarom wordt deze app geheel kosteloos aan de inwoners en bezoekers van Sneek aangeboden. MyriadM is het eerste bedrijf in Sneek dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van native apps en is gecertificeerd door Apple.