dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2011Bekiek hele maand 
 
2 augustus om 13:15
 
Shuttles in de Sneekweek

Herbert de Vries, foarsitter Vereniging Sneker Zakenlieden en één fan de inisjatňrs fan de miljeufyndeleke karkes.

SNEEK – Als een extra stukje dienstverlening enerzijds en om het Sneekweek vierend publiek alvast een beetje kennis te laten maken met de elektrisch aangedreven shuttles die volgend jaar een vast onderdeel van het Sneker straatbeeld uit gaan maken, rijdt in de Sneekweek op zaterdag, maandag, dinsdag en woensdag een promotie-shuttle.

Vanaf 11 uur wordt er op elk heel uur een toeristisch tochtje rond de grachtengordel van Sneek gemaakt, zeg maar een toertje Binnenstad XL. Om drie uur ’s middags voor het laatst. Geďnteresseerde Snekers en toeristen kunnen gratis instappen en een tochtje met het duurzame vervoermiddel maken.

In juli al was de Vereniging van Sneker Zakenlieden present op het Sneker culinaire feestje ‘ Lekker Sneek ’ met de elektrische shuttle, waardoor het voor toeristen nog interessanter moet worden om het winkelhart van Súdwest-Fryslân , Sneek, te bezoeken.

Dit jaar echter gaan de shuttles, behoudens deze Sneekweek, niet meer in actie komen omdat ze op zijn vroegst in oktober kunnen worden geleverd. Er werden tijdens Lekker Sneek een paar ritjes met de elektrische wagentjes gemaakt. De belangstelling was groot en de reacties over de hele linie enthousiast.