dagboek > overzicht
Dagboek september 2011Bekiek hele maand 
 
1 september om 11:29
 
25 appartementen + parkeargrazy op ouwe Lampeterrein Julianastraat?

Dęr’t tňt foar un antal jaren leden nňch de fabryk fan Lampe Technicals Textieles ston, mar ondertussen un braaklęgend terrein wurden is, komme 25 appartementen. Teminsten dat prinsipefersoek leit bij de gemeente. Ut offisjele boufersoek mut nňch indiend wurde.

In un B. & W.-fergadering fan 11 augustus jl. is ut e.a. an de ňrde weest. Ut kolleezje wil in prinsipe wel metwerke an ut realisearen fan de plannen su lees ik út de stukken:

“ Het college besluit in principe medewerking te verlenen aan het oprichten van een appartementencomplex op de hoek van de Julianastraat-Sophiastraat te Sneek, mits het plan wordt aangepast een de maximaal aanvaardbare overschrijding van 3 meter. Daarnaast besluit het college afspraken te zullen maken projectontwikkelaar omtrent de realisatietermijn, prijsklassen en doelgroep van beleid.”

De plannen binne al op 6 júny indiend deur Van der Werff Holding en arsjitekteburo De Jong. Naast de beoogde woaningbou, komt der un parkearkelder foar 36 auto’s onder ut kompleks. De gebouwen magge útslútend oprichten wurde binnen ut ferbouwingsflak.

Pinepunt, en dat sal seker gelde foar de bewoaners an de Dr. Boumawech, sit um in de overskrijdingen su as hierboven angeven. Dy bebouwingsgręnzen met de maksimum bouhoogte wurde op un antal plakken overskreden. Tňch sien de indieners mooglekheden op groan fan ut fňlgende:

“ De bebouwingsgrenzen met maximale bouwhoogten heeft een relatie met de bebouwingscontouren van het voormalige bedrijfsgebouw van Lampe Technicals Textiles B.V. op deze locatie.
Om te komen tot het bestemmingsplan ‘Julianastraat’ is een aantal jaren gediscussieerd met name over de maximaal toegestane bouwhoogten van de locatie. In het bestemmingsplan is wel een vrijstellingsmogelijkheid (tegenwoordig afwijkingsmogelijkheid) opgenomen om het plan in geringe mate aan te passen, teneinde enig onderdeel van het plan, zoals het afwijkingen van een bebouwingsgrens, uitsluitend indien bij de definitieve uitmeting of verkaveling blijkt, dat deze afwijking in
het belang van een juiste verwerkelijking van het plan noodzakelijk is, waarbij de grenzen niet meer dan 3 meter worden verschoven.”

Over de termyn wannear’t de plannen realiseard wurde salle is nňch nyt écht dúdelekheid. Hierover lees ik:

“ In 2009 heeft de gemeenteraad van Sneek een nieuw
woningbouwprogrammering vastgesteld.
Hierin is het aantal plannen teruggebracht en verder gefaseerd in verband met de economische crisis om de concurrentie tussen verschillende plannen terug te brengen. In de nieuwe woningbouwprogrammering komt het onderhavige plan voor in later (na 2013) te ontwikkelen gebieden. De ontwikkeling van deze woningbouwlocatie is op basis van dit nieuwe woningbouwprogramma dus nog niet in beeld.”

Tňch binne foar de indieners wel mooglekheden om met eventuele bou te beginnen:

“ Ondanks de strijdigheid met de woningbouwprogrammering kan de eigenaar rechten ontlenen aan het geldende bestemmingsplan ‘Julianastraat’. De marginale afwijking kan
in redelijkheid geen motivatie zijn om geen medewerking te verlenen aan het verzoek. Desalniettemin moet voorkomen worden dat het bouwplan concurreert met plannen die
wel in de woningbouwprogrammering staan.”

Resumé: der sit wear un bitsje beweging in de plannen om op tňt woaningbou an de Julianastraat te kommen. Dat met name de bewoaners fan de Dr. Boumawech de ontwikkelingen met argusogen fňlge is ok dúdelek. Want ut is mij nňchal un kompleks dat dęr ferrize mut. Miskyn komme de buurtbewoaners wel met un alternatyf plan! En as ik mij nňch goëd herinner wúden de gemeenteleden fan ut Witte Kerkje ok nňch wel un stukje útbreisding in de fňrm fan un bijgebou…

Ik hou jum op’e hoogte!

Su't ut terrein der nou, 1 september 2011, heenleit is ok nyt reklame foar de buurt! Hoe opwardearing plakfine sal? Dęrover salle de meningingen ferskille. Wie fan de buurt reageare wil: mail mar en ik geef rúmte op myn site foar reaksy's.