dagboek > overzicht
Dagboek november 2011Bekiek hele maand 
 
1 november om 16:25
 
Wethouwer Maarten Offinga in echteleke spagaat deur Heabeltsje!

Wethouwer Maarten Offinga fan de gemeente SWF leit momenteel in un echteleke spagaat tussen syn eigen frou en femme fatale Heabeltsje de Jong fan de Stienklip. De wethouwer fan ut eigenlek wel syn plicht om op de jarech fan Heabeltsje de Jong te ferskinen, mar de bęste man het ok nňch un frou. De frou fan Offinga het har man foar un onmogeleke keuze plaatst: ňf ik ňf Heabeltsje! Offinga sit der mar raar met in de maach en hij het Heabeltsje dan ok mar un persoanleke briëf skreven. Met permissy plaatst ik dizze brief. Ik sal der foar sňrge dat Frou de Jong de brief fan de wethouwer fanavend in hannen krijt. Ik bin wel heel benieuwd hoe't Heabeltsje ut opnimme sal!

Offinga sit wel us faker met twee foeten in één lears. Su sú hij oulopen somer ok bij ut fotomoment fan de Snitteraars anwezech weze, mar sei hij op ut alderlaaste moment ou. Toen had Offinga nňch un goëd ekskús: hij sat in Restaurant SNITTERHOF in de Heimat. Hierbij de brief:

" Workum 30 oktober 2011


Lieve Frou Heabeltsje de Jong

Het is een oud gebruik dat het college van Burgemeester en Wethouders zich vervoegt bij de uitvoering van de Bonte Sneker Avond. Het woord traditie zou het fenomeen geweld aan doen omdat in het woord enige sleur schuilt en zo ik vernomen heb frivoliteit en sprankelendheid hoogtij vieren.

Nu voel ik mij enigszins beschaamd om me voor de bijzondere voorstelling a.s. zaterdag avond te moeten afmelden. Het is menig politicus niet vreemd om met een veelheid van woorden en schimmigheid de ware reden te moeten maskeren.

Zo verblijf in niet in de Snitterhof, een restaurant in Duitsland, om maar een indruk te geven hoe ver de aureool van Sneek reikt.
Mijn verhaal is echter eenvoudig. De hele week ben ik elke avond bezet en ik heb mijn vrouw beloofd komend weekend naar Terschelling te gaan voor de Bereloop.

De spagaat is natuurlijk enorm tussen Heabeltsje en mijn vrouw alwaar ik al 23 lief en leed mee deel. Is er sprake van een dilemma. De eerlijkheid gebied mij te moeten stellen dat de nieuwsgierigheid naar de Sneker Bonte Avond zeer groot is maar dat de echtelijke plicht zijn eigen dynamiek kent.

Lieve Frou Heabeltsje, ik hoop dat u het niet bezwaarlijk acht dat ik dit jaar niet met het college van Burgemeester en Wethouders aanwezig ben tijdens de bijzondere uitvoering van de Bonte Sneker Avond.

Ik wens u een zeer goede avond toe, veel plezier en jolijt en hoop u op een ander tijdstip te mogen ontmoeten

Met Vriendelijke groet


Maarten Offinga
Wethouder "