dagboek > overzicht
Dagboek november 2011Bekiek hele maand 
 
10 november om 11:36
 
Sneker groënteboer earste stadsomroeper

Jan Sjoerd de Vries [ foto Paul van Goor, overnommen út Snits, Magazine Woningstichting De Wieren ]


Kreech sukrekt ut fňlgende persbericht fan Sneek Promotion dat ik hierbij graach deurgeef. Set'um op Jan Sjoerd. Bist fňlgens mij geknipt foar ut fak!!


Jan Sjoerd de Vries is de eerste stadsomroeper van Sneek . De Vries zal in december officieel geďnstalleerd worden door Sneek Promotion. Zijn eerste optreden in functie, zal zijn tijdens de editie van Lekker Sneek Wintereditie en Koopzondag op 18 december 2011.

Jan Sjoerd de Vries (35 jaar) is in het dagelijks leven eigenaar van groentezaak Lubbers AGF in Sneek. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het pak van de Sneker stadsomroeper.

De Vries reageerde deze zomer op de advertentie van Sneek Promotion waarin geďnteresseerde inwoners van Sneek opgeroepen werden, zich aan te melden voor de vacature voor de eerste Stadsomroeper van Sneek. Jan Sjoerd is bekend met het fenomeen van stadsomroeper, want zijn vader is al jarenlang actief als stadsomroeper van IJlst.

De stadsomroeper roept berichten om tijdens de evenementen, die onder de vlag van Sneek Promotion georganiseerd worden. Verder kan de stadsomroeper ingezet worden voor activiteiten van de horeca en/of middenstand. Zo zal hij groot - en klein nieuws - gaan verkondigen vooraf en tijdens bijvoorbeeld ‘Lekker Sneek’, festiviteiten ‘Koninginnedag’, ‘Swinging Sneek’ enz.

De nieuwe stadsomroeper zal de stad Sneek vertegenwoordigen bij eventuele wedstrijden en concoursen voor stadomroepers in den lande.