dagboek > overzicht
Dagboek november 2011Bekiek hele maand 
 
12 november om 11:00
 
O.N.S.’ers sitte graach drooch

Dat O.N.S.’ers as suurtsjefoetballers bekend staan is un algemeen bekend geheim op Friese foetbalfelden. Ik doën der ok helemaal nyt moeilek over. Ik hew ok un ferrekte hekel an foetballe teugen kleiklúten & rauschers! Fanmiddach teugen QVC spreekt mij wel an, dat binne ok jonges út de stad!

Trener Jan Vlap deed fanneweek overigens un útspraak dy’t mij krekt un meterke te fer ging. Ik las de fňlgende sinnen in de foarbeskouwing op’e wedstryd dy’t O.N.S. 1 fanmiddach teugen Berkum 1 speult: ‘ Van de optie om dan maar weer eens op natuurgras te gaan trainen wil Vlap niets weten. “ Die velden worden in deze tijd van het jaar echt slecht. Dan ben je pas echt met bezigheidstherapie bezig en dat proberen we nog te voorkomen.”


Uteraard hew ik futdaleks snittert ňf Jan Vlap even nňrmaal doën wú! Ut is tňch nyt te loven un foetbaltrener dy’t niks fan natuurgras hewwe mut. Ferder fyn ik Jan un beste kearel en wens um fanmiddach un soad súkses teugen Berkum.

O.N.S. en seker ut O.N.S. públyk houdt fan komfňrt. Wie’t de laaste jaren nyt mear op ut Súderspňrtpark weest het en dan tňch un besoekje an ut kompleks brengt sal um in de ogen wriëve hoe moai alles der bij leit en staat. Un tňp amateurklup weard! Nyt in ut laaste plak deur ut werk fan talloaze frijwilligers. Jan Dykstra, dé man achter de skermen dy’t un heel soad regelt en doët as ut om de akkommodasy gaat, mailde mij fanneweek over de tribúneoverkapping op de South Park. Ik laat jum dizze mail hierbij leze. Diepe búging foar al dy frijwilligers en Jan!

Door het verplaatsen van het hoofdveld richting veld 2, kon een nieuwe en grotere tribune worden gebouwd, echter niet berekend op de bestaande overkapping, met als gevolg dat de mensen die op de voorste rijen zaten altijd natte voeten kregen, en derhalve ervoor zorgen dat bij regen de tribune boven overdadig werd gevuld met toeschouwers, zeg maar, "als haringen in een ton"

Al sinds de ingebruikname was dit een bron van ergernis. Ik heb vorig jaar al enige proefschetsen gemaakt en na overleg met onze huisarchitect Lieuwe Zijlstra hebben we een plan ontworpen.

Bij de eerste bekendmaking aan de gemeente was iedereen erg enthousiast, echter moest er kritisch naar de constructie worden gekeken en dubbel worden doorberekend, met name door het ongeval met de Twente-tribune was men erg kritisch, dit heeft er toe geleid dat de constructie extra verzwaard moest geworden.

Op mijn werk is de prijs berekend en door een gesprek met de directeur kwam er een soort van sponsoring op de totale aanneemsom. Mede hierdoor kon de bouw doorgang vinden.
Daarbij hebben we overleg gehad met de staalleverancier en ook nog eens een scherpe inkoopprijs kunnen afspreken. Landustrie heeft binnen drie weken de gehele constructie gemaakt en afgespoten in een witte kleur, ook hier konden we op bezuinigen, want een uitvoering in thermisch verzinkte uitvoering was twee maal zo duur.

De montage op het dak aan de achterkant is door eigen mensen gedaan, doorvoeringen door de bestaande constructie was soms heel lastig door onvoorziene omstandigheden, spijkers, schroeven, balkjes en noem maar op. Maar onze eigen mensen hebben ieder op zijn eigen manier dit prima prestatie geleverd, waarvoor een groot compliment!!.

In verband met het veiligheidsaspect wilde ik absoluut niet dat onze eigen mensen dit zouden doen, we werken tenslotte soms op ca. 7 meter hoogte. Vandaar dat er contact is gezocht met fa. de Roos uit Lemmer, die alles voor een schappelijke prijs wilde aannemen en derhalve is dus afgelopen donderdag de afbouw van de constructie gestart.

Vandaag (vrijdag) staat de constructie en eind volgende week komen de staalplaten die tevens door de Roos worden gemonteerd, daarna nog de boeidelen en het afwerken van het bestaande plafond met extra isolatie. Afhankelijk van de weersituatie zal het een en ander eind dit jaar of begin voorjaar gerealiseerd zijn.

Weer een stukje extra uitstraling van onze accommodatie. Op naar de volgende werkzaamheden en die zijn er in overvloed. Onder andere te denken valt aan een dak over de kassa waarbij o.a. bezoekers droog kunnen afrekenen en de lotenverkopers een betere plek krijgen, het afschilderen van de buitenkant kantinecomplex kortom....we blijven volop in beweging met het uitvinden van diverse verbeteringen/onderhoud aan de accommodatie en dat met een stel vrijwilligers waar we maar ontzettend trots op mogen zijn..... in één woord "SUPERVRIJWILLIGERS"!