dagboek > overzicht
Dagboek november 2011Bekiek hele maand 
 
17 november om 17:06
 
Stichting Leergeld & The Movie

Alex de Boer fan AV produkties en Hans Wempe binne momenteeel druk bezech met ut maken fan un fideoklip foar de Stichting Leergeld. De klip mut un licht werpe op wat de Stichting allemaal doët. Fanmiddach waren de De Boer & Wempe druk bezech met ut realisearen fan de reklameklip.

Hierfoar besocht ut kreatieve duo de Brede School en de Thomas van Aquino School in Sneek. Ondanks ut naargeestege mistege wear fonnen de learlingen ut un feestje om an de bysondere klip met te werken. De klip sal aansens op ferskillende webstekjes fertoand wurde.

De foarlichtingsklip sal ferder inset wurde foar un bysonder projekt, mar dęrover later wel mear su liet De Boer wete!


Wie't mear over de Stichting Leergeld leze wil, ferwies ik graach naar de site www.leergeld.nl Onderstaat stukje komt fan de betreffende site.


STICHTING LEERGELD

In Nederland leven zo'n 340.000 kinderen in gezinnen met een inkomen rond de bijstandsnorm.
Anders dan in ontwikkelingslanden, maar in verhouding even schrijnend en bovendien om de hoek. Schoolgaande kinderen - in de greep van de armoede - kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen. Niet met schoolkamp/week, niet met excursie, geen sportclub of kunstzinnige vorming.
Meedoen vergroot de horizon van kinderen; zij maken sociale contacten, leren teamgeest, zich handhaven in een groep, leren winnen en verliezen.

Als kinderen dit soort dingen niet leren maar worden buitengesloten, komen niet alleen zij ernstig tekort maar zal de maatschappij daar later duur " leergeld " voor betalen.